Hlavní obsah

Zmizení malé Madeleine zůstane neobjasněné

– LISABON

Portugalská policie odložila pro nedostatek důkazů případ nezvěstné Madeleine McCannové, která zmizela loni 3. května z pronajatého apartmánu. Uvedla to v úterý portugalská média s tím, že případ může být znovu otevřen, pokud se objeví nějaké nové informace.

Článek

Listy Correio de Manha a Jornal de Noticia se odvolaly na nejmenované policejní zdroje. Podle nich kancelář veřejného žalobce žádala od odvolání dalšího pátrání už před 14. červencem, kdy vyprší oficiální lhůta na prošetření případu.

Madeleine McCannová je nezvěstná od 3. května loňského roku. Rodiče nechali tříletou dívku v pronajatém apartmánu v Algrave, kde byli na dovolené, a šli na večeři. Rodiče loni spustili mezinárodní kampaň, která jim měla přinést peníze na další pátrání. Podle mluvčího rodičů bude pátrání nadále pokračovat.

Oba rodiče byli mezi podezřelými stejně jako v Algrave žijící Robert Murat. Všichni popírali, že by nesli jakoukoli vinu na zmizení dívky. Spekulovalo se dokonce, že je se jí zmocnila mezinárodní síť pedofilů, protože tělo dívky nikdy nebylo objeveno.

Portugalští policisté jsou však přesvědčeni, že dívka je mrtvá. Podle jedné z vyšetřovacích verzí se mohli těla zbavit sami rodiče, když dívka zemřela nešťastnou náhodou.

Portugalští detektivové našli stopy tělesných tekutin v kufru pod koberečkem, který zakrývá rezervu. Test DNA potvrdil, že patřily Maddie. Podle policie v autě bylo převáženo mrtvé tělo dívky, kterou zřejmě rodiče omylem předávkovali sedativy, než šli na večeři.

Reklama

Související témata:

Související články

Internet pomáhá hledat ztracenou dívenku

Od 3. května je v Portugalsku pohřešovaná čtyřletá Madeleine McCannová z Velké Británie. Policie po ní nadále marně pátrá, ani výslech podezřelého muže...

Výběr článků

Načítám