Hlavní obsah

Pracovníci odpadní linky našli mrtvé novorozeně

Právo, Novinky, lž, has

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ
Aktualizováno

Na třídicí lince odpadů v Pileticích u Hradce Králové našli před 16. hodinou pracovníci firmy mrtvou čerstvě narozenou holčičku. Tělo bylo zabalené v igelitu. Právu to řekl Jiří Karásek z východočeské správy policie.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Pohřební vůz odváží tělo novorozeněte z třídírny odpadů.

Článek

Stalo se to v areálu bývalého JZD ve středu Piletic nedaleko benzínové pumpy, kam Hradečané často jezdí pro levný benzín.

"Jednalo se o čerstvě narozenou holčičku, kterou nalezl zaměstnanec firmy na pásu třídičky. Tělíčko bylo v igelitové tašce. V pátek bude soudní pitva. Ta by měla také odpovědět na otázku, jak dlouho se dítě v třídící lince nacházelo,“ řekl Karásek.

"Je to třídírna jednoho místního podnikatele ze sousední vesnice, takže bych řekla, to tělíčko mohli přivést v nějakém kontejneru s odpadem,“ řekla Právu jedna z místních obyvatelek.

Policie v České republice vyšetřuje nálezy mrtvých novorozenců několikrát ročně. Například na konci dubna policisté našli mrtvolu holčičky v popelnici v Praze 10. Letos v březnu bylo mrtvé tělíčko novorozence nalezené ve sklepě domu ve Žluticích na Karlovarsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám