Hlavní obsah

Mlha ochromila provoz na Ruzyni, některé lety byly zrušeny

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Největší české letiště ochromila v pondělí hustá mlha. Kvůli ní již od časných ranních hodin aerolinky zrušily nebo odklonilo několik letů. Novinkám to potvrdila mluvčí letiště Eva Krejčí. Například ČSA musely zrušit nebo odklonit na dvě desítky letů.

Článek

"Od půl páté do půl deváté jsem museli zrušit devět odletů z Prahy," řekla Novinkám mluvčí ČSA Daniela Hupáková. Podle ní na příletu bylo odkloněno 11 letů. Ty skončily v Brně nebo Drážďanech.

Podle vyjádření mluvčí ruzyňského letiště Evy Krejčí byly zhoršené podmínky kvůli husté mlze hlášeny do půl deváté. Situace by se podle ní měla uklidnit zejména odpoledne. To se očekává, že se mlha rozpustí. I přesto budou mít lety zpoždění.

„Nepředpokládáme však, že by trvala déle než 60 minut. Pokud se počasí nezmění k horšímu, v odpoledních hodinách se plynulost provozu srovná,“ oddala Krejčí.

Cestující by měli kontaktovat svou leteckou společnost, případně sledovat informace na stránkách letiště www.prg.aero nebo zavolat na letištní informační linku 220 113 321.

Ruzyně zastavuje provoz výjimečně

Omezení nebo zastavení provozu na letišti se týká viditelnosti pod zhruba pět set metrů. "Do půl deváté byla viditelnost někde mezi 250 až 300 metry," uvedla Hupáková.

Dodala, že situace se po deváté hodině začala výrazně zlepšovat. Pražské letiště omezuje provoz kvůli počasí jen výjimečně. Takovým případem byla například koncem loňského ledna sněhová kalamita, kdy letiště stálo téměř 30 hodin a několik desítek letů bylo zrušeno.

Mlha je nyní na více místech republiky. Ředitelství silnic a dálnic doporučilo zvýšenou opatrnost například v okresech Semily a Rychnov nad Kněžnou, kde je kvůli mlze omezená viditelnost, uvedla ČTK.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám