Hlavní obsah

V jihokorejském skladu uhořelo čtyřicet lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL
Aktualizováno

Na čtyřicet vzrostl počet obětí pondělního požáru ve skladu v jihokorejském přístavu Inčchon, když hasiči v suterénu našli těla dalších deseti pohřešovaných lidí. Deset lidí bylo zraněno. Na místě zasahovalo pět set hasičů.

Foto: Korea, Inčchon, požár, Reuters

Jedovatý dým stoupá z hořícího skladiště.

Článek

Plameny zachvátily sklad mrazírenského zboží v pondělní ráno. Podle velitele hasičů Kima Čonga-gona zásah hasičů ztěžovali jedovaté zplodiny požáru mrazírny. Hořela její izolace.

Požár propukl v době, kdy dělníci vstřikovali polyuretanovou pěnu do zdí, aby zlepšili izolační vlastnosti budovy. Podle některých zpráv současně další dělníci v tu chvíli svařovali.

Hasiči zasahují ve vyhořelém skladu v Inčchonu.foto: Reuters

Jedenadvacet osob bylo zachráněno, deset z nich skončilo v nemocnici s popáleninami a kvůli tomu, že se nadýchali jedovatých zplodin. Příčina požáru ve městě ležícím 60 kilometrů jihovýchodně od hlavního města Soulu není zatím známa. Oheň provázelo několik explozí.Záchranáři zasahují při požáru skladu v Ičchonu.foto: Reuters/REUTERS/Jo Soo-jeong/Newsis

Oheň propukl v suterénu skladiště. Logistická společnost Korea 2000, které sklad patří, uvedla, že budovu přestavovala, aby ji mohla využívat pro chladírenské účely. Oheň propukl v suterénu skladiště.foto: Reuters/REUTERS/Jo Soo-jeong/Newsis

Pátrání po obětech a zraněných ztěžovali záchranářům mračna hustého toxického kouře. Hasiči postupovali opatrně také proto, že se obávali možnosti zřícení budovy, která leží v průmyslové čtvrti asi 500 metrů od nejbližších obytných budov. Ty nebyly evakuovány.

Skladiště mělo být uvedeno do provozu příští víkend.foto: Reuters/Jo Soo-jeong/Newsis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám