Hlavní obsah

Chrysler Pacifica odejde do předčasného důchodu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro společnost Chrysler se stal model Chrysler Pacifica velkým propadákem. Uvedení nového modelu nepřineslo očekávané nadšení ze strany zákazníků a po počátečním odprodání vozů všem těm, kterým se vůz líbil, prudce klesaly prodeje. Proto pravděpodobně pacifica již příští rok skončí.

Článek

Tento model měl několik chyb. Jako asi největší vidí americké motoristické servery v neurčitosti vozu. Značka jej označuje jako crossover, ale při pohledu na karoserii se mnoho zákazníků neubránilo dojmu, že to je možná snad až příliš nafouklé kombi, nebo divně tvarované MPV.

Druhou velkou chybou byla cenová politika. Chrysler vpustil model Pacifica na trh pouze v dobře vybavených verzích. Chyběl levnější model a menším motorem. Chybu si uvědomili v managementu až příliš pozdě, kdy vůz měl již na trhu svojí "známku".

Poslední chybou bylo uvedení modelu do doby, kdy konkurence sahala po tradičních segmentech a znovu se obrodily prodeje velkých pickupů a terénních vozů. Konkurovat zavedeným modelům jako Chevrolet Suburban, GMC Blazer prostě nešlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám