Hlavní obsah

V Praze začal festival světel, známý kostel změnil na psychedelickou stavbu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu 2013 poprvé rozzářil Prahu festival světel Signal. Od té doby se koná pravidelně, a tak v těchto dnech mohou zájemci opět získat z procházky po metropoli zcela jedinečný zážitek.

BEZ KOMENTÁŘE: Festival světel Signal na pražském Náměstí MíruVideo: Novinky

 
Článek

Festival Signal trvá tentokrát od čtvrtka 15. října do neděle 18. října. Účastníkům nabízí 12 světelných a pět interaktivní instalací, na čtyřech místech navíc proběhne oblíbený videomapping.

A kde natrefíte na světelné instalace? Mimo jiné u Rudolfina je možné si prohlédnout 70metrovou barevnou „síť” z dílny americké umělkyně Janet Echlemanové. Rozsvítí se od 19:00. Magická zahrada, jíž vytvořil Fin Karin Kola, udělá ze Střeleckého ostrova místo jako z jiného světa, také od 19:00. Ve stejný čas se rozsvítí i geometrické tvary instalace, jíž má na svědomí dvojice slovinských umělkyň — Nina Šulinová a Natalija R. Črnčecová. Jejich dílo si prohlédnete na Rašínově nábřeží.

Videomapping pomyslně převlékne Palác Kinských na Staroměstském náměstí, dechberoucí podívaná vznikne také na Klárově, Letohrádku Kinských v Petřínských sadech a na kostele sv. Ludmily na Náměstí Míru.

Piazzeta u Národního divadla pak nabídne jednu z interaktivních instalací. U rozsvícených kostek se návštěvníci festivalu budou moci přímo zúčastnit tanečního představení. Nedalekou Šítkovskou věž pak speciální projekce ozdobí 3D modely hlav návštěvníků...

Trasu, po níž se vydáte za světelnými zážitky, si můžete naplánovat podle mapy zde nebo na serveru mapy.cz zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám