Hlavní obsah

Tipy na víkend: Vyrazte na košt do otevřených sklepů nebo na masopustní hodování

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce skončily jen před pár týdny, už se ale nabízí příležitost k dalšímu popíjení a hodování. Na Moravě se otevírají některé vinné sklípky, chystá se i masopustní beseda. Když gastronomické zážitky spojíte se sportovními, nemusíte mít žádné výčitky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Za degustací vín vyrazte do Opatova na Vysočinu. Ilustrační foto

Článek
Praha

Novoroční ples

Návrat v čase zažijí, i když jen pomyslně, účastníci sobotního Novoročního plesu v Divadelním sále Emauzského opatství. Akce, na níž vystoupí šermíři a účastníci budou oděni v historických kostýmech, začne v 18:00. Bližší informace se dozvíte zde.

4Fans

Kongresové centrum bude po celý víkend plné zábavy. Návštěvníci festivalu 4Fans plného motivů, které znáte z online prostředí, si užijí workshopy, PC i retro hernu, tanec, rozhovory a mnoho dalšího. Kompletní program naleznete zde.

Lednové koncertování

Muzeum hudby zve v lednu na šňůru koncertů, v sobotu od 18:30 konkrétně na velký flétnový koncert. Vstupné je dobrovolné. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Zimní běh

Zimní běh Litní a zámeckým parkem motivuje v sobotu všechny sportovní nadšence, aby ani v sychravém počasí nezaháleli a oprášili tenisky. Výzva se týká různých věkových kategorií, příležitostných i zdatnějších běžců. Více se dočtete zde.

Náš chovatel 2016

Středočeská výstava drobného zvířectva potrvá od pátku do neděle na Výstavišti Lysá nad Labem. Pro chovatele jsou naplánovány různé přednášky, poradenství a další program. Více zde.

Jihočeský kraj

Sladká auta

Nejsladší auta, která jste kdy viděli, si můžete prohlédnout v Muzeu čokolády a marcipánu. To vystavuje přes dvě desítky různých modelů aut vytvořených právě z čokolády a marcipánu. Jedním z magnetů výstavy je automobil Jamese Bonda. Více hledejte zde.

Plzeňský kraj

Do Plzně za pivem

Pivovarské muzeum v historické části Plzně nabízí milovníkům piva, a nejen jim, celoroční možnost vydat se za příběhem piva. Návštěvníci si prohlédnou gotickou sladovnu, historické ležácké sklepy a další části expozice. Více se dozvíte zde.

Karlovarský kraj

Tajemné podzemí Krušnohoří

Od úterý je veřejnosti přístupná expozice Tajemné podzemí Krušnohoří v klášterním kostele Zvěstování Panny Marie v Ostrově. Zájemci si na výstavě prohlédnou hornickou krajinu Krušnohoří a její tradici. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Odpoledne s Bartolomějem

V sobotu od 15:00 do 16:30 budou mít zájemci možnost prohlédnout si dlouho uzavřený kostel sv. Bartoloměje v Lipé u Medvědic. Poslechnou si příběhy z minulosti, současnosti i výhledy do budoucna. Prohlídku uzavře hudební vystoupení.

Liberecký kraj

Ještědská brusle

Tradiční krasobruslařská soutěž pořádaná v Liberci letos chystá 38. ročník. V sobotu se uskuteční v Home Credit Areně a Sport Parku Liberec. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Winter run

Hradec Králové v sobotu zaplní běžci. Poběží se tam totiž závod Winter run na osm a čtyři kilometry. Akce se uskuteční za každého počasí. Veškeré informace naleznete zde.

Pardubický kraj

Hudba ve spirále

Na vernisáž zbrusu nové výstavy zve Regionální muzeum ve Vysokém Mýtě. Akce se uskuteční v neděli od 14:00 a bude spojena s komentovanou prohlídkou. V nové expozici nazvané Hudba ve spirále návštěvníci uvidí vývoj gramofonového průmyslu na území Čech a Moravy od konce 19. století po současnost. Více se dočtete zde.

Vysočina

Řízená degustace

Koštování více než 10 vzorků vín proběhne v sobotu od 17:00 v KVIC Opatov. Na dvouhodinové degustaci se účastníci dozvědí, jak se víno vyrábí, jaké informace se o něm mohou dozvědět z etikety i jak správně vína uchovávat. Více zde.

Vysočina

Stopa pro život

Arena a Nové Město nad Metují lákají v neděli na závod v běžeckém lyžování Stopa pro život. Volnou technikou závod pojedou muži na 16 kilometrů a ženy na osm. Více informací najdete zde.

Jihomoravský kraj

Zimní otevřené sklepy

V sobotu se otevřou Šaldorfské sklepy a nabídnou celodenní vinnou degustaci od 10:00 do 18:00. Dobrovolníci se budou moci zúčastnit také soutěže v kopání písku. Večerní zábava pak nabídne živou hudbu a bohaté občerstvení. Více zde.

Olomoucký kraj

Třicetiletá válka a Šumpersko

Už jen do konce ledna máte možnost si v Galerii Šumperska prohlédnout, jak vypadal tento kraj během třicetileté války, jednoho z nejznámějších válečných konfliktů ve střední Evropě. Více se o výstavě dozvíte zde.

Zlínský kraj

Masopustní beseda

Jestliže už se vaše tělo vzpamatovalo z vánočního obžerství, nemusíte se zdráhat navštívit masopustní venkovní besedu v Tlumačově. Tamní restaurace Schodky chystá masopustní pochoutky, živou hudbu i masky. Akce vypukne v sobotu v 11:30. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

V tiché meditaci

Fyzickým i duševním odpočinkem budou v sobotu od 9:00 do 18:00 trávit čas ti, kteří se v Ostravě zúčastní Zenové dódžó Zanmaidži. Program se ponese zejména v duchu meditace, jednotlivé meditační bloky oddělí mimo jiné beseda s mnichy. Přihlásit se je nutné během čtvrtka. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám