Hlavní obsah

Pražský hrad ožije přehlídkou Hradní stráže, k vidění bude i kočár Masaryka

Novinky, Lucie Poštolková
Praha

Na první školní den připravila Hradní stráž Pražského hradu slavnostní přehlídku, která potrvá od 13 do 14 hodin. Navíc se zapojí také šestispřeží běloušů z Národního hřebčína Kladruby nad Labem, v jejichž zápřahu bude originální historický kočár, který užíval první československý prezident T. G. Masaryk.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Pražský hrad ožije slavnostní přehlídkou Hradní stráže s kladrubskými bělouši.

Článek

Hradní stráž si na III. nádvoří Pražského hradu připomene období 20. a 30. let minulého století, kdy její součástí byla i jezdecká jednotka, která byla hojně využívána při reprezentačních akcích, mj. při vítání státních návštěv.

Kromě koní a kočáru návštěvníci dále uvidí komentované vystoupení jednotek Hradní stráže, včetně hudby a motocyklové jednotky.

Každou první středu v letních měsících, od dubna do září, probíhají na Hradě přehlídky Hradní stráže, ale v menším rozsahu bez motocyklové jednotky a bez prezidentského kočáru T.G. Masaryka.

Reklama

Související témata:

Související články

Cyklostezky z Hluboké vedou i do zoo

Každý zná Hlubokou nad Vltavou především díky místnímu zámku, stále častěji se však do tohoto města lidé vydávají i kvůli celé řadě cyklostezek, které jsou...

O prohlídku Benešovy vily je velký zájem

Stovky lidí navštívily v průběhu uplynulého víkendu vilu prezidenta Edvarda Beneše a celý její areál v Sezimově Ústí na Táborsku. Úřad vlády ČR, který celý...

Výběr článků

Načítám