Hlavní obsah

Pražský dopravní podnik zve na noční exkurzi v metru

Právo, cie

Do zázemí stanice metra Florenc, které není běžně přístupné, se v noci z 1. na 2. prosince můžou vypravit zájemci z řad veřejnosti. Musejí ale počítat s tím, že za vstupenku na dvouapůlhodinovou exkurzi zaplatí 600 korun.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Lidé si budou moci například prohlédnout měnírnu a systém napájení pražského metra, strojovnu eskalátorů a zabezpečovací systém metra nebo vstoupit do kolejiště.

Článek

„Lidé si budou moci například prohlédnout měnírnu a systém napájení pražského metra, strojovnu eskalátorů a zabezpečovací systém metra nebo vstoupit do kolejiště,“ řekl Petr Malík, vedoucí oddělení Marketingu dopravního podniku.

Kromě toho je čeká ukázka řízení jízdy vlaků, prohlídka čerpací stanice a systému odčerpávání spodních vod z metra, vzduchotechniky podzemní dráhy včetně vstupu do větrací šachty. Prohlídku doprovodí odborný výklad.

Návštěvu si lze od 1. listopadu zarezervovat na webu hospodářské komory www.prahatechnicka.cz nebo na www.dpp.cz. Uskuteční se celkem čtyři výlety do podzemí. Počet lidí je z bezpečnostních důvodů omezen na dvacet na jednu prohlídku.

Reklama

Související témata:

Související články

Deset nejlepších destinací pro rok 2012

Chcete se na budoucí dovolené vyhnout turisticky známým cílům? Neradi byste propásli jedinečné oblasti? Server Lonely Planet přinesl deset nejlepších...

První lyžařský vlek se otevřel v Jeseníkách

V Jeseníkách se se v sobotu rozjel první lyžařský vlek, a to v Branné na Šumpersku. Nedočkaví lyžaři zatím mohou využít jen jednu ze tří tamních sjezdovek, na...

Výběr článků

Načítám