Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na vánoční kluziště nebo do Mikulášského expresu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První adventní víkend přinese program plný tradic. Ani v čase adventu ale děti nepřijdou o pohádky, soutěže a hry. Nebudou chybět ani sportovní příležitosti. Jen je potřeba se na ně pořádně obléct.

Foto: Profimedia.cz

Brusle si můžete na ostravském vánočním kluzišti půjčit. Ilustrační foto

Článek
Praha

Po stopách Bedřicha Smetany

V sobotu ve 14:00 odstartuje hodinová vycházka, při níž děti společně s rodiči poznají Muzeum Bedřicha Smetany, od kterého je mimo jiné krásný pohled na Pražský hrad, a s ním část české historie. Více o programu čtěte zde.

Řemesla v Betlémské kapli

Přijďte se o víkendu podívat do Betlémské kaple a poznejte zblízka lidová řemesla. Pod ruce budete moci nahlédnout košíkářům, sklářům, ševcům, provazníkům a mnoha dalším. Více zde.

Pohádky v muzeu

V sobotu v 15:00 začne v Muzeu hlavního města Prahy vánoční pohádka o zbytečnostech i dobrých skutcích. Více se dozvíte zde.

Středočeský kraj

Středověké hry

Hrad Červený Újezd chystá na sobotu středověké hry, které zabaví děti i rodiče. Účastníci si vyzkoušejí střelbu z luku a kuše, rozdělávání ohně, boj s tyčemi na kládě a další aktivity. Více zde.

Pohádka i nadílka

Na zámku Veltrusy o víkendu proběhne vánoční aranžování. Začne v sobotu v 9:00 a skončí okolo 17:00. Návštěvníci si vytvoří vánoční dekorace podle svého vkusu, děti se mohou od 15:00 těšit také na pohádku a mikulášskou nadílku. Více informací naleznete zde.

Jihočeský kraj

Rozsvícení stromku

Od soboty bude Třeboň zdobit vánoční strom. Rozsvítí se na Masarykově náměstí v 18:00. Po celý den tam ale bude probíhat adventní trh, atmosféru dotvoří různá hudební vystoupení a děti zaujme loutkové divadlo. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Mikulášský expres

Mikulášský expres vás v sobotu sveze z Plzně do Dobřan a zpátky. Společně s pasažéry se sveze také Mikuláš a jeho pomocníci. Akci doprovodí moderovaný program pro děti. Více zde.

Karlovarský kraj

Rozsvícení vánoční stromu

Celý víkend se v Karlových Varech ponese v duchu blížících se Vánoc. Na programu jsou různá kulturní vystoupení a na neděli od 18:00 pak slavnostní rozsvícení vánočního stromu a první adventní svíce. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Pohádkový advent

Zoopark Chomutov zve na adventní neděli do Staré Vsi, kde začne ve 14:00 kreativní program pro děti. Budou si tam moci vyrobit a následně odnést domů adventní věnce, poté se zabaví u pohádky. Více informací naleznete zde.

Dárečkování v Zoo Děčín

Děčínská zoo nabídne ve všech čtyřech adventních nedělí včetně této slevu 50 procent ze vstupného těm, kdo přinesou dobroty pro zvířátka. V 10:00 můžete kupříkladu přihlížet komentovanému krmení sépií. Více zde.

Liberecký kraj

Adventní hrad

Grabštejn láká o víkendu na speciální adventní prohlídky, které budou v obou dnech probíhat mezi 10:00 a 14:00. Advent se bude odrážet nejen ve sváteční výzdobě, ale také v tematickém výkladu průvodce. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Bílá věž s překvapením

Jedinečné prohlídky královéhradecké Bílé věže ozvláštní vánoční prvky a v sobotu dokonce i hudební překvapení. Na to se těšte od 15:00 do 17:00 vždy v celou hodinu. Více najdete zde.

Pardubický kraj

Den pro dětskou knihu

Východočeské muzeum v Pardubicích bude v sobotu patřit dětem. Mezi 10:00 a 11:00 se vydají na prohlídku zámeckých betlémů, od 13:00 zhlédnou loutkovou pohádku a čeká je mnoho další zábavy. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Kostýmované prohlídky

Zámek Telč chystá na sobotu od 13:30 kostýmované prohlídky, v rámci nichž se návštěvníci dozvědí, jak šlechtici kdysi trávili adventní období a jak hodovali u štědrovečerní tabule. Více čtěte zde.

Jihomoravský kraj

Vida slaví narozeniny

Interaktivní brněnské centrum Vida oslaví o víkendu své první narozeniny a úspěšnou sezónu. Veselý narozeninový program si tam o víkendu můžete užít v obou dnech od 10:00 do 18:00. Vyzkoušíte si desítky hravých exponátů, cirkusové disciplíny a další činnosti. Více zde.

Olomoucký kraj

Cirkus Levitare

Festival nového cirkusu láká v neděli do Olomouce. Diváci zhlédnou akrobatické, žonglérské, kouzelnické, hudební a další vystoupení. Součástí festivalového programu budou také workshopy, kde se zájemci lecčemu novému přiučí. Více informací najdete zde.

Zlínský kraj

Závody v bobování

U penzionu Škola v Rajnochovicích v sobotu od 10:00 odstartuje divoký program se závody v bobování. V případě nedostatku sněhu bude pro děti nachystán náhradní program. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Vánoční kluziště

Po roce se v Ostravě znovu otevírá veřejnosti vánoční kluziště. Kdo brusle nevlastní, nemusí zoufat, na místě si je může zapůjčit. Až do 3. ledna 2016 bude kluziště otevřeno vždy od 10:00 do 20:00. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám