Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na drsný turnaj v sudoku nebo za permoníky do dolu

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasikou, o kterou vás neošidí ani tento víkend, jsou v dětském programu pohádkové prohlídky a stezky. Originálnější aktivitou může být turnaj v sudoku, který potrápí nejednu chytrou hlavičku, nebo také architektonická procházka Plzní.

Foto: Profimedia.cz

Hra sudoku je o číslech a logice.

Článek
Praha

Hurá na drakiádu

OC Letňany zve v sobotu na drakiádu. Uskuteční se na travnaté ploše u centra od 13:00. Přinést a zúčastnit se soutěže můžete s koupeným i doma vyráběným drakem. Více zde.

Kouzelnice Fyzika

Zvídavé děti v sobotu zabaví interaktivně naučný program zámeckého areálu Ctěnice. Začne v 11:00, 13:00, 15:00 a naposledy v 17:00 a týkat se bude přírodních věd. Více čtěte zde.

Pohádkové odpoledne

Nestárnoucí pohádku Kocour v botách zhlédnou v neděli od 15:00 návštěvníci Divadla pohádek na Praze 1. Devadesátiminutové představení zpestří písničky. Více zde.

Středočeský kraj

Permonické hašteření

Muzeum Příbram zve v sobotu na Den s permoníky. Za světla lucerniček se v dole Anna návštěvníci podívají do světa pohádkových permoníků, ale také do pracovního prostředí horníků. Program bude probíhat od 9:00 do 17:00. Více se dozvíte zde.

Dýňování na zámku

Zámek Nelahozeves v sobotu ozdobí dýně, hlavně ty vydlabané a vyřezané. Svůj výtvor můžete přihlásit do soutěže a získat odměnu, u stánků ochutnat dýňové dobroty a také si projít zakleté sklepení. Bližší informace naleznete zde.

Jihočeský kraj

Hody s plody podzimu

Jarmark s tvořivými dílnami, ovocné pochoutky i slané speciality - na to vše se mohou v sobotu těšit návštěvníci Borovan. Podzimní hody tam začnou ve 13:00, v 18:30 je ukončí ohňová show. Do kompletního programu nahlédněte zde.

Plzeňský kraj

Flinstounovi v lese

Pohádkovým lesem projdou zájemci v neděli v Holýšově. Tentokrát se tam setkají s pravěkou animovanou rodinkou Flinstounových. Start proběhne mezi 9:00 a 12:00 na louce sídliště Pod Makovým vrchem. Více čtěte zde.

Skrytá tvář Plzně

Pokud chcete sobotní odpoledne se svými dětmi strávit užitečně a hledáte nějakou vzdělávací aktivitu, architektonická procházka Plzní, chystaná speciálně pro děti, by vás mohla zaujmout. Začne ve 14:00 a zavede vás do historie města a za příběhy známých stavitelů. Více zde.

Karlovarský kraj

Turnaj v sudoku

Propadla vaše rodina sudoku? Zkuste poměřit své schopnosti s cizími soupeři na turnaji v sudoku, který začne v sobotu ve 14:00 v Městské knihovně Loket. Soutěžit se bude v různých věkových kategoriích. Více informací hledejte zde.

Ústecký kraj

Skřítkové v Litoměřicích

Písně Ivana Mládka zazní v nedělním pohádkovém představení Skřítkové, na které zve Dům kultury v Litoměřicích. Začátek představení bude v 15:00. Více se dočtete zde.

Liberecký kraj

Výstava draků

Chystáte-li se na tvorbu papírového létajícího draka, zkuste načerpat inspiraci na výstavě těchto výtvorů v OC Forum Liberec. Zahájení proběhne ve 13:00, těšit se můžete kromě jiného na účast Yvetty Blanarovičové. Více informací naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Podzim v Ratibořicích

Podzimně vyzdobený ratibořický zámek si projdou a prohlédnou víkendoví návštěvníci. Zajímavá bude také návštěva jindy nepřístupného sklepení. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Stánina vyhlídka

Procházku zábavnou stezkou si dopřejte v sobotu z Vysokého Mýta nad obec Vanice, kde zažijete odhalení Stániny vyhlídky, odkud dohlédnete zpět na město. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Výlov rybníka

Zajímavou podívanou pro celou rodinu bude sobotní výlov rybníka ve Studénkách následovaný nabídkou chutných rybích specialit. Občerstvení bude nachystané přímo u vody. Více zde.

Jihomoravský kraj

Pestrý festival

Program pro celou rodinu nabídne sobotní Pestrý festival v Brně. Na programu bude hudba, akční malba, jídlo, pohádkové divadlo, listohraní bubnování pro děti i rodiče a spousta další zábavy. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Dětské prohlídky Šternberku

Speciální prohlídky pro děti znovu na víkend plánuje hrad Šternberk. Uskuteční se v neděli od 9:30, 11:00 a 14:00. V rámci těchto prohlídek návštěvníci nahlédnou do života šlechty, někdejších obyvatel hradu. Více se dočtete zde.

Zlínský kraj

Ovčácké slavnosti

Jak se vyrábějí sýry a jehněčí speciality a jak hlídá ovčácký pes své stádo, se kromě dalších zajímavostí dozvíte na Podzimních ovčáckých slavnostech na Santově v Malé Bystřici. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Majda a František

Oblíbená moderátorka Kouzelné školky Majda a její rošťácký malý kamarád František pobaví diváky v třineckém KD Trisia v sobotu od 10:00. Informace o vstupenkách najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám