Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Na dlabání dýní nebo strašidelným autobusem do zoo

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend se ponese ve světle lampiónů a svíček. Děti se pořádně unaví u dlabání dýní a přítomnost strašidel jim rozproudí krev v žilách. Tajuplný program chystají nejen hrady a zámky, ale například také zoologické zahrady.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Strašidelný Yelloween

Mezi 12:00 a 19:00 čeká v sobotu ve Žlutých lázních na příznivce tajuplný program se speciální show, malováním na obličej, dlabáním dýní, strašidelnou stezkou a dalšími aktivitami. Více se dočtete zde.

Halloween v Troji

Halloweenskou atmosféru si v sobotu užijí také návštěvníci Botanické zahrady Praha v Troji. Těšte se na soutěže, tvoření obrázků z písku, výrobu dýňových strašáků a mnoho dalšího. Více informací naleznete zde.

Knihovna snů

Program pro děti i dospělé chystá na sobotu Knihovna Akademie věd ČR. Návštěvníci si poslechnou filmy i zajímavé přednášky, děti zabaví kreativní dílna a povídání o skřítcích. Více zde.

Středočeský kraj

Lampiónový průvod

V sobotu v podvečer vyjde v Červeném Újezdě lampiónový průvod, putující od obecního úřadu k hradu. Následně se můžete těšit na soutěž ve vydlabávání dýní či dětskou bojovku. Více čtěte zde.

Cyklohráčkem do muzea

V sobotu po obědě budete mít možnost se svézt ze Slaného do Zlonic Cyklohráčkem. A v cílové stanici pak navštívit muzeum, kde budou k vidění historické lokomotivy a výjimečně také stará zemědělská technika. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Strašidelná zoo

Čarodějnice, tajuplná stezka s úkoly a odměna pro odvážlivce – to vše čeká účastníky sobotní akce v zoologické zahradě v Hluboké nad Vltavou. Z Českých Budějovic zájemce sveze do zoo strašidelný autobus. Více zde.

Plzeňský kraj

Zámecký halloween

Podvečerní návštěva zámku Zbiroh pobaví všechny děti, které mají pro strach uděláno. Okolo 18:00 se před vstupem do zámku sejdou lecjaké bytosti, nejen ty lidské. O několik okamžiků později začne lampiónový průvod tajemnou stezkou na nádvoří. Poté přijde slet čarodějnic, upírů a dalších bytostí ze záhrobí. Po 19:00 ale začne uvnitř zámku veselice a soutěž o nejlepší masky. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Halloweenská diskotéka

Hudba, tanec, masky či malování na obličej si užijí sobotní návštěvníci karlovarského Music clubu Brooklyn od 10:00. Halloweenskou diskotéku doplní soutěže, tombola a další zábava. Program je chystán především pro děti. Více zde.

Ústecký kraj

Oživlá strašidla

Na zámku Jezeří se to bude v sobotu od 11:00 hemžit strašidly. Přijdou se tam rozloučit s návštěvnickou sezónou. Narazíte na ně v komnatách i ve sklepení. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Strašidla na zámku

Princeznino pohádkové divadlo zve v sobotu na zámek Horní Libchava od 13:00 do 18:00 na strašidelné prohlídky s bílou paní. Od 19:00 do 21:00 se pak ti nejodvážnější zájemci budou moci projít do sklepení. Více se dozvíte zde.

Královéhradecký kraj

Klášterem od sklepa po půdu

Jedinečné prohlídky broumovského kláštera proběhnou v sobotu od 10:00. Návštěvníci si prohlédnou mimo jiné běžně nepřístupné prostory. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Rojení světlušek

Pohádkové úkoly, malování na obličej a také opékání buřtů či lampiónový průvod potěší účastníky Rojení světlušek v sobotu od 14:00 v Licibořicích. Více se dočtete zde.

Vysočina

Halloweenská prohlídka

Strašidelné tvoření, soutěže, prohlídka i karneval čekají návštěvníky Podlesíčka, pohádkové vesničky. Bližší informace najdete zde.

Jihomoravský kraj

Draci a dýně ve hvězdárně

Hvězdárna a planetárium Brno zve v sobotu mezi 13:00 a 19:00 na dýňolab, drakiádu a halloween. Čeká vás tedy pouštění draků, dlabání dýní a v podvečer nasvícení okolí hvězdárny svíčkami. Více se dozvíte zde.

Olomoucký kraj

Bobřík odvahy

Chudobínský bobřík odvahy láká všechny odvážné děti, aby se zúčastnily sobotního otevření strašidelné stezky v Chudobíně. Zábavní program začne už v 15:00, stezka se otevře až za šera v 17:00. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

V zoo s duchy

Nadpřirozené bytosti jako například čarodějnice a duchové budou doprovázet sobotní návštěvníky Zoo Zlín-Lešná. Ti, kteří dorazí v halloweenském kostýmu, dostanou odměnu. Vše se dočtete zde.

Moravskoslezský kraj

Štramberská strašidla

Na terase hotelu Štramberk se můžete v sobotu od 10:00 do 16:00 zúčastnit halloweenského programu, v rámci něhož nebude chybět tradiční dlabání dýní, které zpestří malování na obličej. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám