Hlavní obsah

Indoorové aktivity, které děti nadchnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Určitě to sami dobře znáte – máte konečně čas užít si s dětmi volný den, ale počasí za oknem zrovna neukazuje vlídnou tvář. Ale i v nepříznivém podnebí se dají podnikat výlety, na nichž si zábavu užije celá rodina. Nechejte se inspirovat, kam vyrazit za zábavou, do interaktivního muzea nebo science center plných záhad a pokusů.

Foto: Kudyznudy.cz

Nechte své děti poznávat fyziku a chemii zábavnou formou.

Článek
iQpark v Liberci

Zákonům fyziky a mechaniky můžete přijít na kloub třeba v libereckém iQparku. Malí i velcí vědátoři mohou experimentovat třeba při výrobě nanovláken a elektřiny. Denně tu čeká zvídavé návštěvníky pekelná Science show plná výbuchů a barevných ohňů.

V průběhu září nabízí liberecký iQpark kromě dalších aktivit denně od 16:00 Pohádkovou science show, kde si účastníci vyzkoušejí šokující experimenty. V pátek 27. září pak proběhne Noc vědců plná experimentů. Vstup bude zdarma.

Království železnic v Praze

Další program plný „školy hrou“ nabízí Království železnic v Praze. Největší modelové kolejiště v Česku kopíruje tvarem krajiny, modely památek a řadou dalších detailů skutečnou podobu České republiky. Dokonce se tu pravidelně střídá den a noc. Na plastických modelech si všimněte například miniatury Karlštejna nebo spočítejte pražské mosty.

Foto: Kudyznudy.cz

Království železnic nabízí v jiný pohled na rozmanitost české krajiny.

Až do konce prosince probíhá v Království železnic soutěž o figurky Igráček a rodinné vstupenky na prohlídku expozice. Šanci vyhrát mají ti, kteří odpovědí na několik soutěžních otázek.

Expozice času ve Šternberku

Se zvídavými rozumbrady se vydejte na prohlídku Expozice času ve Šternberku. Je moderní, neobyčejná a exponáty či interaktivní programy pro ni poskytlo více než 20 českých a světových muzeí.

Foto: Kudyznudy.cz

V Expozici času ve Šternberku vám odpoledne uteče jako voda.

K vyzkoušení je zde vesmírná hra, můžete se vyfotit Hubbleovým teleskopem, prohlédnout si sbírku vzácných hodin anebo si poslechnout zvonkohru z Lorety. Tady zjistíte, že čas ve Šternberku ubíhá rychleji než jinde. Do konce září sem můžete zavítat kromě pondělka denně mezi 10:00 a 17:00. Od října se otevírací doba o hodinu zkrátí.

Muzeum stavebnice Merkur v Polici nad Metují

Ve městě Police nad Metují láká k návštěvě jedinečné muzeum, které mapuje historii a současnost populární české hračky - stavebnice Merkur. Uvidíte největší stavbu z této stavebnice "Ocelové Město" stavitele Jiřího Mládka inspirovanou stejnojmenným románem Julese Verna, Petřínskou rozhlednu nebo nejstarší stavebnici z roku 1920.

Foto: Kudyznudy.cz

Taky jste si jako malí hráli se stavebnicí Merkur?

V sezóně 2013 se muzeum může pochlubit několika novými exponáty včetně robotiky a mechatroniky. Připraven je zde také prostor pro vaši tvorbu – koutek, kde zapojíte vlastní fantazii a sestavíte si svůj stroj. Přijít můžete denně od 9:00 do 12:00 nebo odpoledne mezi 13:00 a 17:00.

Kudy z nudy v Česku

Portál www.kudyznudy.cz nabízí přes 15 tisíc tipů na výlety po celém Česku pro rodiny s dětmi, party mladých lidí, romantiky i velké sportovní fajnšmekry. Zároveň je to jeden z hlavních nástrojů, kterým agentura CzechTourism zdarma pomáhá podnikatelům v propagaci jejich nabídek. V sezóně stránky využije 700 tisíc návštěvníků měsíčně.

Reklama

Výběr článků

Načítám