Hlavní obsah

Do sklepení hradu Bouzov se nastěhují erbovní bestie

Po celou nadcházející turistickou sezónu budou návštěvníky hradu Bouzov doprovázet erbovní bestie. Místo najdou ve sklepení, kde vystřídají dosavadní expozici s názvem Draci a Drakobijci. Nadpřirozené bytosti v životní i nadživotní velikosti mají návštěvníkům poodkrýt tajemství erbů. Nová výstava doplní zdejší prohlídkové okruhy.

Foto: Právo

Hrad Bouzov

Článek

Na výstavě Erbovní bestie budou podle webových stránek hradu Bouzov od května k vidění nadpřirozené bytosti z erbů evropské šlechty. „Na prohlídkové trase mohou návštěvníci spatřit erby našich majitelů. Naším záměrem je to, aby se návštěvníci více zaměřili na heraldiku a aby si uvědomili, že erb něco vyjadřuje. Nemusí se na ně dívat jen jako na umělecký objekt, ale všímat si i toho, že mají nějaký obsah," řekla kastelánka Bouzova Zuzana Šulcová.

Ve sklepení hradu návštěvníci spatří například Pegase, Baziliška, Kentaura, mořskou pannu či mořského draka. „Expozice bude otevřena po celou sezónu, půjde o doplňkovou trasu. Samostatně se na ni budou moci návštěvníci podívat před ukončením provozní doby," upřesnila Šulcová.

Pohádkové promítání

Bouzov stejně jako některé jiné památky zkrátil s ohledem na teplé počasí zimní přestávku a otevřel se návštěvníkům již v březnu. Hrad připravuje kromě expozice Erbovní bestie také celosezónní výstavu s názvem Expozice útrpného práva a výstavu historických přijímačů.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz:

Chybět nebude ani letos promítání pohádek natočených na hradě. K promítacím prázdninovým sobotám přibydou i neděle. Pokud to počasí dovolí, chce hrad vítat návštěvníky až do listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám