Hlavní obsah

Ski areál Mladkov-Petrovičky má dvě sjezdovky, na své si přijdou i běžkaři

Novinky, Karel Kýr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všech patnáct ski areálů Pardubického kraje je v provozu - sněhu mají kolem 50 centimetrů. Patří mezi ně i Ski areál Mladkov-Petrovičky, který leží na hranicích s Polskem, uprostřed cesty mezi Žamberkem a Králíky.

Foto: penzionhermanice.com

Ski areál Mladkov-Petrovičky

Článek

Má dvě sjezdovky o celkové délce 1,2 km, nový snowpark, noční osvětlení a parkování zdarma. Skipas na den – dospělý 290 Kč, dítě 240 Kč. Parkoviště, stravování a ubytovací zařízení naleznete v Petrovičkách, asi kilometr od Mladkova směrem na Zemskou bránu a Bartošovice.

Na své si mohou přijít i běžkaři. Běžecké tratě jsou střední náročnosti s pravidelnou úpravou stop. Jedna trať vede ve směru Mladkov - Vysoký kámen (843 m. n. m.) po hřebenové cestě na Suchý vrch (995 m. n. m.). Další dvě trasy vedou na chatu Čihák a přes Zemskou bránu dále k centrálnímu hřebenu Orlických hor, nebo u Mladkova do Vlčovic na Studené skály. Sjízdnost samozřejmě závisí na momentálních sněhových podmínkách, délka běžeckých tratí je zhruba 25 kilometrů.

Proč navštívit Mladkov? Pořadatelé na svých webových stránkách píší: „Návštěvník přitahují zejména významní geomorfologické jevy – jako je průlom toku Divoké Orlice (u Klášterce nad Orlicí) a Tiché Orlice (u Mladkova) hřbetem Orlických hor nebo vytvoření údolí kaňonovitého charakteru - Studenecké skály. Z architektonického hlediska patří k největším hodnotám obce vedle církevní architektury dřevěné lidové stavby, dochované v jižní části Mladkova. Obec nabízí návštěvníkům mnoho možností pro turistiku zimní i letní. Využít lze také značené turistické stezky v oblasti Vysokého kamene až k Suchému vrchu. Celé okolí obce nabízí klidné prostředí pro odpočinek a rekreaci s možností vyjížděk do blízkých oblastí Jeseníků, Kralického Sněžníku i k návštěvě Polska po turistické stezce.“

Informace a kontakty:

www.skimladkov.cz, sport.mladkov@orlicko.cz, a info po celé den 736 414 467

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám