Hlavní obsah

Muzea ve Zlínském kraji se chystají na oslavu svého svátku

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na středu 18. května připadá Mezinárodní den muzeí. Jejich příznivci se díky tomu mohou těšit na zajímavé doprovodné programy. První z nichž vypuknou už o tomto víkendu.

Foto: Martina Žáčková

Hrad Malenovice ve Zlíně

Článek

Například Muzeum regionu Valašsko odstartuje program oslav Dne muzeí už v neděli 15. května na zámku Kinských ve Valašském Meziříčí, kde bude připraven program s názvem Za tajemstvím starých pokladů. Je určen pro rodiny s dětmi a další zájemce, kteří se chtějí hravou formou seznámit s jednou z nejcennějších sbírek valašskomeziříčského muzea, se sbírkou starých tisků a rukopisů. Na děti čeká napínavá stezka plná soutěží a her a těšit se mohou i na drobné odměny.

V muzeu v zámku ve Vsetíně se bude ve stejný den konat Mezinárodní den rodiny. Návštěvníky čeká ochutnávka zdravé výživy, trampolína, vizážistky, divadelní představení, strašidýlka v expozicích, výtvarná dílna, přehlídka žáků ZUŠ Vsetín a další aktivity. Ve středu 18. května pak bude vstup do obou zámků zdarma.

Bezplatný vstup do všech expozic nejen ve Zlíně, ale i Luhačovicích či Ploštině nabídne návštěvníkům i Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně. Na hradě Malenovice proběhnou komentované prohlídky, v expozici Dřevo, proutí, sláma budou k vidění ukázky předvádění rukodělných technik. 

Pestrý program chystá také Slovácké muzeum v Uherském Hradišti. I jeho objekty budou ve středu 18. května volně přístupné a odborní pracovníci budou podávat informace z oborů archeologie, etnografie, historie a dějin umění. K příležitosti Mezinárodního dne muzeí chystá Slovácké muzeum také cykloturistický výlet na téma Za poznáním pamětihodností Hluku. Uskuteční se 21. května.  

Reklama

Výběr článků

Načítám