Hlavní obsah

Do Zoo Zlín můžete vyrazit i na Štědrý den

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpestřete si vánoční svátky procházkou po zasněžené Zoo ve Zlíně. Otevřeno bude na Štědrý den i na Silvestra.

Foto: archiv Zoo Zlín

Slonicím ve zlínské zoo sněhová pokrývka vůbec nevadí.

Článek

O tom, že mnohým zvířatům vůbec nevadí sněhový poprašek a teplota pod nulou, se můžete v těchto dnech přesvědčit v Zoo Zlín. Vyrazit sem můžete i na Štědrý den - návštěva zoologické zahrady a procházka zdejším lesoparkem zvláště dětem příjemně zkrátí čekání na dárky od Ježíška.

Štědrý den oslaví i zvířata, pro která ošetřovatelé připravují malé dárky v podobě pochoutek, jimiž jim zpestří obvyklý jídelníček.

"Zebry, žirafy, africké antilopy a velbloudi dostanou červená jablíčka, slonice si pochutnají na banánech a hroznech, medvědy ušaté potěší mandarinky, pomeranče, ananasy a výjimečně i koblížky, primáti si vedle tropického ovoce, oříšků či mandlí smlsnou i na pečených jablcích se skořicí a cukrem," vypočítala namátkou mluvčí zoo Romana Bujáčková.

Vybrané pochoutky se budou podávat i v dalších pavilonech. Speciální gurmánský zážitek čeká dvojici goril - Juditu a Bossa. "Ošetřovatelky pro ně chystají speciální "gorilí cake", který obě gorily zbožňují. Jak se připravuje? Stačí uvařit ovesné vločky, přidat pšeničné klíčky, sójovou mouku, dětskou výživu, trochu sušených kvasnic, špetku soli, slunečnicový olej a vodu. Pak jen zamíchat, malinko pocukrovat a dobrota je na světě," prozradila Bujáčková.

Zkrátka ale na Štědrý den v zoo nepřijdou ani návštěvníci. Každý, kdo od 24. prosince do poloviny ledna do zoo zavítá, dostane při vstupu kapesní kalendářík.

Zoo je v zimním období otevřena od 8.30 do 16 hodin. A protože své brány otevírá 365 dní v roce, vedle Štědrého dne sem můžete vyrazit klidně třeba i na Silvestra nebo na Nový rok. www.zoozlin.eu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám