Hlavní obsah

Kam o víkendu s dětmi: Navštivte Veselý Kopec nebo papírové tvoření

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pohádkovo-výletní a také dobrodružně-odpočinkový program čeká vaši rodinu i ve třetím dubnovém víkendu. Děti se potkají s pohádkovými postavami, vyřeší rébusy a zadovádí si v soutěžích.

Foto: Profimedia.cz

Papírové tvoření děti čeká například v Blovicích. Ilustrační foto

Článek
Praha

Pohádková sobota na zámku

Sobota se tento víkend ponese v duchu pohádek, alespoň tedy na Chvalském zámku, který návštěvníky zavede do světa Jiřího Trnky. Program s nadpřirozenými postavami potrvá od 10:00 do 17:00 a těšit se v něm můžete mimo jiné také na loutky. Více se dočtete zde.

Víkend na horolezecké stěně

Boulder Bar chystá pro děti víkend lezení a hraní. Pod dohledem instruktorů si vyzkoušejí své fyzické dovednosti i odvahu. V obou dnech začne program v 10:30. Více informací zjistíte zde.

Středověká slavnost

Jarní středověká slavnost přenese účastníky do minulosti v sobotu od 14:00 v areálu archeologického parku Archia. Návštěvníci uvidí řemeslné umění našich předků a poslechnou si také historickou hudbu. Více zde.

Středočeský kraj

Večerníčkový les

Za postavami z večerníčků se můžete společně s dětmi vydat v sobotu do Pohádkového lesa v Maloticích. Zábavný program tam bude probíhat od 13:00 do 16:00. Více zde.

Putování za poklady

Putování za poklady Louštína si užijí dobrodruzi, kteří se v sobotu sejdou v 10:15 na vlakovém nádraží Kladno. Výlet potrvá zhruba do 16:00. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Budějovické Želvování

Sobota bude v Českých Budějovicích patřit bystrým hlavičkám. Na sérii stanovišť budou plnit úkoly a luštit šifry. Zúčastnit se mohou nováčci stejně jako ostřílení znalci z minulých ročníků. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Papírová neděle

Od 13:00 do 18:00 se v neděli v Muzeu jižního Plzeňska v Blovicích bude tvořit. Hlavním materiálem bude papír, ze kterého budou děti skládat a lepit svá veledíla pod dohledem profesionálních lektorů. Více naleznete zde.

Karlovarský kraj

Nezbedná princezna

Dům Kultury Ostrov ve stejnojmenném městě zve v neděli od 15:00 na pohádku Nezbedná princezna. Divadelní inscenace je inspirovaná pohádkou Josefa Lady. Více se dozvíte zde.

Ústecký kraj

Noční prohlídka zámku

Jedinečná prohlídka zámeckých komnat ve večerním osvětlení proběhne v sobotu od 20:00 na zámku Velké Březno. Více hledejte zde.

Liberecký kraj

Zahájení sezóny v zoo

Den země spojený se zahájením sezóny chystá na sobotu Zoo Liberec. Návštěvníci se pobaví v tvořivých dílnách, divadélku a samozřejmě také u zvířecích výběhů. Kompletní program se začátkem od 10:00 naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Vláčky na zámeckých trzích

Zámecké trhy v Novém městě nad Metují propojené s výstavou vláčků můžete navštívit v České Skalici. Trhy v sobotu mezi 9:30 a 17:00 na zámeckém nádvoří, výstavu vláčků pak v obou víkendových dnech v zámecké Galerii Pod Žebrovkou. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Start sezóny na Veselém Kopci

Roubenky na Veselém Kopci se o víkendu po zimě opět zaplní návštěvníky. Odstartují totiž novou návštěvnickou sezónu, a to v sobotu mezi 10:00 a 15:00. Vše se dozvíte zde.

Vysočina

Den země o lese

Den naplno spjatý s přírodou si užijí účastníci Dne země o lese v Kněžicích. Připraven tam bude jarmark, vysazování stromů, stříhání ovci a další aktivity. Více zde.

Jihomoravský kraj

Za krásami kolem Nedvědic

Potřebujete si protáhnout nohy a odlepit děti od počítačů? Vezměte je v sobotu na výlet za krásami okolí Nedvědic. Na výběr bude několik tras různých délek. Více hledejte zde.

Olomoucký kraj

Čarodějnický kostel

Ve Velkých Losinách bude v sobotu pořádně horko. Odpoledne a večer se tam ponese ve znamení čarodějnického programu a ohně, který je s koncem dubna v souvislosti s čarodějnicemi spojený, proběhnou soutěže pro děti, otevřou se čarodějnické dílny, bavit se ale budou i dospělí. Více se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Pálení čarodějnic na Lukově

Místo příštího víkendu se budou pálit čarodějnice už tento, alespoň tedy na hradě Lukov v sobotu od 19:00. Těšit se můžete na ohňovou show, příběh o kejklířích a také na vyhlášení nekrásnější čarodějnice. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Závody batolat

Jestli máte doma extrémně živé dítko ve věku od sedmi měsíců do jednoho roku, nechte ho vyřádit na závodech batolat v OC Silesia v Opavě. Kdy? V sobotu od 14:00. Více zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám