Hlavní obsah

Tipy na víkend: Okoštujte pálenky nebo tvarůžkové speciality

Novinky, fis

Druhý dubnový víkend se ponese především ve jménu jarních výletů, gastronomických akcí a hudby. Zatímco ochutnávky kulinářských výtvorů budou ryze o milém zážitku, na výletech pak můžete díky pohybu spojit příjemné s užitečným a zbavit se namlsaných kalorií.

Foto: Profimedia.cz

Na tradiční ochutnávku pálenek můžete zavítat do Velkého Meziříčí. Ilustrační foto

Článek
Praha

Brumlovka slaví pohybem

Balance club Brumlovka v sobotu oslaví 9. výročí, zve proto všechny sportovní nadšence na aktivně strávený den plný pohybu. Od 9:00 do 18:00 si tam budete moci vybrat z různých sportovních disciplín, jako je spinning, zumba či TRX. Kompletní harmonogram naleznete zde.

Pohár Dobré vůle

Goodwill Cup je mezinárodní závod v moderní gymnastice a tento víkend se bude konat jeho 24. ročník. Uskuteční se v sobotu ve sportovní hale SK Motorlet Praha v Radlicích od 9:30, hlavní odpolední závod začne ve 13:00. Více hledejte zde.

Islandský den

V sobotu se v Městské knihovně na Praze 1 uskuteční 15. ročník Islandského dne. Letos se program zaměří hlavně na cestovatele, kteří se v rámci něho dozvědí, jaké pěší túry se na ostrově dají podnikat, zajímavosti o místních obyvatelích a mnoho dalšího. Více čtěte zde.

Středočeský kraj

Krasobruslařská exhibice

Zimní stadion Poděbrady v sobotu zaplní krasobruslaři. Od 14:00 tam začne slavnostní exhibice spojená s vystoupením zpěvačky Radky Fišarové a dalším programem. Více zde.

Komentovaná prohlídka výstavy

Komentovanou prohlídku výstavy Mezi začátky a konci II s umělci Pavlem Brázdou a J. H. Krchovským si užijí sobotní návštěvníci kutnohorské galerie GASK, a to od 16:00. V rámci této prohlídky proběhne také autorské čtení. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Amarylis v Třeboni

Jubilejní 10. ročník květinové přehlídky si v zámeckých prostorách prohlédnete v Třeboni od této soboty do 17. dubna. Výstava je o víkendech přístupná od 9:00 do 12:00 a od 13:00 do 17:00. Více čtěte zde.

Plzeňský kraj

Jarní trhy

Pohodovou sobotu si můžete užít na Jarních trzích v Mirošově. Čekají tam na vás nejen řemeslné výrobky a tradiční dobroty, ale také hudba a příjemná atmosféra. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Den sokolnictví na hradě

Den s dravci zpestří víkend těm, kteří v sobotu dorazí na Horní hrad. Zhlédnete tam letové ukázky, dozvíte se více o historii sokolnictví a také si prohlédnete lovecké zbraně, jako je luk, prak, kuše a další. Více zde.

Ústecký kraj

Tržnice Zahrady Čech

Do konce tohoto víkendu můžete v Litoměřicích zavítat na tržnici Zahrady Čech, která je rájem pro všechny zahrádkáře a pěstitele, ale zdaleka ne jen pro ně. Na své si tam přijdou i chalupáři a další. Více si přečtěte zde.

Liberecký kraj

Několik zákupských okruhů

Zámek Zákupy aktuálně nabízí čtyři prohlídkové trasy, na léto a podzim přidá ještě další tři. Vydat se do jeho komnat můžete za příběhy mnohých šlechticů, jedním s těch posledních byl samotný František Ferdinand d´Este a jeho manželka Žofie Chotková. Během prohlídky se dozvíte mimo jiné také o jejich dramatickém milostném příběhu. Více zde.

Královéhradecký kraj

Beer Golf Hradec Králové

V sobotu se uskuteční další ročník Charity Beer Golfu v královéhradeckém areálu Park Golf. Kromě golfových turnajů akce nabídne také doprovodný program s hrami, ochutnávkami vín, ale také s praktickou zdravotní osvětou. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Pardubické hudební jaro

To nejlepší z baroka si poslechnou nedělní návštěvníci Sukovy síně v Domě hudby v Pardubicích v rámci Pardubického hudebního jara. Milovníci vážné hudby tam budou od 18:00 ve svém živlu. Více najdete zde.

Vysočina

Košt pálenek

Na tradiční ochutnávku pálenek můžete zavítat do Velkého Meziříčí, a to v sobotu od 15:00. Už tak veselou atmosféru podpoří country hudba a tanec, dynamiku pak dodají také ukázky kung-fu. Více se dozvíte zde.

Jihomoravský kraj

Festival nevinných delikates

Jestliže patříte mezi gurmány, kteří si neodpírají dobré jídlo ani pití, pak v sobotu od 9:30 navštivte Wine Wellness Hotel Centro, kde ochutnáte víno, poznáte vinnou kosmetiku a pozadu nezůstane ani vaření a koštování gastronomických delikates. Více zde.

Koncertování v jeskyni

Festival Cave Beat opět přinese sérii hudebních vystoupení pořádaných přímo mezi kamennými klenbami jeskyní. V sobotu se uskuteční od 17:00 jeden z nich, a to v jeskyni Na Špičáku. Více si přečtěte zde.

Olomoucký kraj

Setkání se Zdeňkem Hankou

Zajímavé příběhy spisovatele Zdeňka Hanky si poslechnou návštěvníci Base Campu v Přerově. Beseda se uskuteční od 19:00 a bude spojená také s autogramiádou. Více zde.

Zlínský kraj

Tvarůžkové speciality

Tradiční akce věnovaná tvarůžkových receptům proběhne tento víkend v Rekreačním středisku Královec. V sobotu i v neděli si tam návštěvníci budou pochutnávat na různě kuchařsky zpracovaných tvarůžkách — zapečených v bramboráku, zadělaných v pomazánce atd. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Folk-rockový koncert

Skupina Duo Juyos Complet zahraje v hlučínské hospůdce s příhodným názvem Dobrá nota. Hudební fandy tam potěší v sobotu od 20:00. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám