Hlavní obsah

Tipy na víkend: Nenechte si ujít svítání na Bílé věži, hledejte jaro na Moravskoslezsku

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košty vína, slivovic, klobás i polévek a také hudbu, tanec a sport nabídne závěr tohoto týdne v podobě degustačních akcí, festivalů, koncertů, trhů či jarmarků... Jedinečným zážitkem pak bude východ slunce na královéhradecké Bílé věži nebo účast na Yoyo mistrovství Evropy.

Foto: Profimedia.cz

Východ slunce. Ilustrační foto

Článek
Praha

YoYo mistrovství Evropy

To, že se s oblíbenou hračkou zvanou jojo dají předvádět kousky, ze kterých diváky přechází zrak, ukáží mistři této disciplíny na víkendovém mistrovství Evropy 2016. Uskuteční se v Divadle Archa po oba víkendové dny. Více se o akci dočtete zde.

Den otevřených dveří v muzeu

Muzeum pražského vodárenství zve na Den otevřených dveří, a to v sobotu i v neděli, kdy do svých expozic nabídne vstup zdarma. Návštěvníci se tam dozvědí o historii pražského vodárenství od prvních soukromých vodovodů z dávného 12. století až po dnešní zásobování metropole pitnou vodou. Více informací naleznete zde.

Polívkování

Polévka je grunt, říká se. Pokud patříte mezi příznivce polévek, sobota na smíchovské náplavce se vám vryje do paměti. Od 11:00 se tam bude konat Polívkování - festival polévek. Ochutnáte tam nejen ty české, ale také marocké, španělské, mexické, rakouské, japonské a mnoho dalších. Více zde.

Středočeský kraj

Keltský telegraf

Program s náhledem do archeologie, kreativními workshopy, mini jarmarkem a světelným průvodem se odehraje v Kulturním a informačním centru v Dolních Břežanech. To vše v rámci celorepublikové akce nazvané Keltský telegraf. Více informací naleznete zde.

Slavnostní výročí pivovaru

Černokostelecký pivovar oslaví v sobotu 15. výročí. Pivní veselí tam začne od 11:00 a protáhne se až do pozdních večerních hodin. Kromě hodování nabídne také živé hudební vystoupení. Více si přečtěte zde.

Jihočeský kraj

Oldies Party

Pivovar Kněžínek zve v sobotu na Oldies party. Večerní zábava začne v 19:00 a nabídne české i zahraniční hory 70. až 90. let. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Diashow Kamčatka

Promítání Martina Loewa o Kamčatce si užijí nedělní návštěvníci Centra Caolinum Nevřeň. program začne v 18:00 a provede diváky drsnou krajinou tajgy i tundry, kolem horkých gejzírů... Promítání doprovodí vyprávění. Více čtěte zde.

Karlovarský kraj

Regionbeat

V sobotu zavítá do ostrova 14 hudebních kapel, které vystoupí na dvou pódiích, a to v rámci přehlídky regionálních hudebníků Regionbeat. Koncerty budou probíhat od 16:00 až do pozdních večerních hodin. Jejich přehled naleznete zde.

Ústecký kraj

Koncert i mimořádné prohlídky

Zámek Děčín zve v sobotu od 18:00 na klavírní koncert, který posluchače vezme napříč hudebními dějinami. V neděli pak budou celé odpoledne připraveny speciální prohlídky jindy nepřístupných prostor zámeckého podzemí. Veškeré informace najdete zde.

Liberecký kraj

Euroregion Tour

Mezinárodní festival cestovního ruchu Euroregion Tour 2016 můžete v pátek a v sobotu navštívit v Eurocentru v Jablonci nad Nisou. Dozvíte se tam, jaké turistické aktivity nabízejí kraje a regiony ČR, ale také sousedních států. Získáte tam tipy na výlety i dovolenou. Více zde.

Královéhradecký kraj

Svítání na Bílé věži

Nenapodobitelnou romantiku si vychutnají ti, kteří si v sobotu ráno přivstanou a vydají se na královéhradeckou Bílou věž, aby z jejího ochozu pohlédli na svítání. Tato příležitost se zájemcům naskýtá pouze čtyřikrát do roka — v každém ročním období jednou. Více čtěte zde.

Pardubický kraj

Vysokomýtský sport

O dějinách sportu ve Vysokém Mýtě od 19. století po současnost bude návštěvníkům tamního Regionálního muzea vyprávět nová výstava. Její vernisáž proběhne v neděli od 14:00. Více se dozvíte zde.

Vysočina

Festival vína

A je to tu! Tento víkend nepřijdou milovníci dobrého vína zkrátka. Nabízí se totiž účast na Festivalu vína v Jihlavě. Ochutnáte na ní vína z Čech a Moravy, degustaci navíc zpestří doprovodný kulturní program v podobě hudby a tance. Více zde.

Jihomoravský kraj

Znojemský košt

Další vinné ochutnávky lákají zájemce do Znojma. Tradiční Znojemský košt se tam odehraje v sobotu od 10:00 do 22:00. Odehraje se v prostorách Louckého kláštera. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Hledání jara

První z řady jarních výletů za zajímavostmi Moravy a Slezska se uskuteční tuto sobotu. Hledání jara v Kladecké dolině naváže na závěr zimních výletů. Trasa se bude částečně odvíjet od přízně počasí. Vše se dozvíte zde.

Zlínský kraj

Košt slivovice

Derflanský košt slivovice spojený s ochutnávkou domácích štrůdlů a klobásek. Gurmánská akce odstartuje v 15:00 v kulturním domě v Sadech v Uherském Hradišti. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava železničních modelů

Pokud jste z lásky k vláčkům nevyrostli ani v dospělosti, zajděte se o víkendu podívat na tradiční výstavu železničních modelů v sídle KŽM v Ostravě — Zábřehu. Propracované modely budou k vidění od 9:00 do 17:00. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám