Hlavní obsah

Tipy na víkend: Ladovské vepřové hody zasytí, meditace v Ostravě uvolní

Novinky, fis

Ještě než se pustíte do jarních detoxikačních kúr a pozvolného shazování kil do plavek, dopřejte si masopustní hody. Kdybyste přece jen trpěli výčitkami, vystřídejte obžerství za trochu sportu, ať už obujete tenisky, nebo si stoupnete na běžky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

Za kulturou

V sobotu si v Museu Kampa můžete prohlédnout právě zahájenou výstavu Karla Trinkewitze, žurnalisty, básníka a umělce. V tematických celcích tam budou k vidění jeho koláže. Více se o expozici i umělci dočtete zde.

Divadelní sousedé

Divadlo Horní Počernice zve v sobotu na premiéru komediální hry Sousedé jsou požehnání. Uskuteční se od 19:30. Více se dozvíte zde.

Zabijačkové hody

Florbalová škola Bohemians zve v neděli všechny fanoušky na zabijačkové hody, které se spolu s bohatým doprovodným programem odehrají od 15:30 ve sportovní hale Děkanka. Předcházet jim bude samozřejmě sportovní zážitek v podobě zápasu FBŠ Bohemians a VS Bivoj Litvínov. Více zde.

Středočeský kraj

Ladovské vepřové hody

Staročeská zabijačka s tradiční atmosférou a spoustou dobrot vás v sobotu možná přiláká do Ladova kraje, konkrétně do Velkopopovického pivovaru. Nebude chybět ani masopustní průvod, živa hudba a mnoho dalšího. Program si prohlédněte zde.

Expediční kamera v Kladně

Filmový festival o dobrodružství a cestování - Expediční kamera - přivítá zájemce v sobotu v areálu Lezecké stěny Kladno. Program začne v 16:00 a potrvá až do večerních hodin. Více zde.

Jihočeský kraj

Městský televizní ples

MěKS Dačice se v sobotu od 19:30 rozezní živou hudbou. Uskuteční se tam totiž Městský televizní ples, jehož hlavní hostem bude zpěvačka Heidi Janků. Více se dočtete zde.

Plzeňský kraj

Mistrovství ve wrestlingu

Mistrovství západních Čech v silovém přetahování se uskuteční v neděli v ZŠ Karla Vokáče v Rokycanech. Budete tam moci fandit zápasníkům hned v několika kategoriích. Více zde.

Karlovarský kraj

Do řady!

Punk-rockový koncert kapely Do řady!, která je na české hudební scéně už téměř 30 let, si v sobotu večer užijí návštěvníci hudebního klubu Irská v Karlových Varech. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Ples přátel vína

V sobotu od 20:00 se sejdou příznivci vína a nejen oni na Hradu v Litoměřicích. Uskuteční se tam totiž Ples přátel vína, tentokrát v rámci Roku Karla IV. Kromě vín čeká účastníky hudba, tanec a zkrátka vše, co k plesům patří. Více se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Doteky poznání

Na novou výstavu obrazů a šperků můžete tento víkend poprvé zavítat do galerie Centra textilního tisku v České Lípě. Vernisáž výstavy Doteky poznání proběhne v pátek v 16:30 tamtéž. Více zde.

Královéhradecký kraj

Pivo a klobása

Slavnosti českého piva a polských klobás proběhnou v sobotu v restauraci Švejk v Meziměstí. Jak už samotný název akce napovídá, pochutnáte si tam na jídle i pití. K ochutnání tam bude také 53 vín. Více informací naleznete zde.

Pardubický kraj

Ples medu a perníku

Kulturní dům Hronovická v Pardubicích zve v sobotu na Ples medu a perníku. Užijete si na něm živou hudbu, tanec a další program. Více hledejte zde.

Vysočina

Cestopisné vyprávění

KVIC Opatov zve v sobotu na cestopisné vyprávění Hynka Horáka zaměřené na Izrael. Program začne v 17:00. Více hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Pivní festival v Oslavanech

Další zimní festival piva v Oslavanech se uskuteční tuto sobotu v areálu Dělnického domu. Kromě ochutnávky piv se můžete ve večerních hodinách těšit také na DJe. Více zde.

Olomoucký kraj

Winter run Olomouc

Zimní běh pro všechny, kteří nelení, odstartuje v sobotu v Olomouci. Winter run si tam budete moci zaběhnout na trase dlouhé čtyři nebo osm kilometrů. Více čtěte zde.

Zlínský kraj

Noční stopa Valachy

Do večerního běžkařského závodu se zapojte v sobotu od 18:00 ve Velkých Karlovicích. Startovat se bude od hotelu Galik v údolí Léskové. Více se dozvíte zde.

Moravskoslezský kraj

Den v tiché meditaci

Odpočinkový program pro absolutní odreagování těla i mysli od stresu a každodenního shonu láká v sobotu do Ostravy. Den v tiché meditaci si tam zájemci užijí od 9:00 do 18:00 v Zenové dódžó Zanmaidži. Více informací naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám