Hlavní obsah

Tipy na víkend: Projděte se večerní Prahou, vyjeďte za zámeckou romantikou

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vytopených zámeckých komnat, na výstavy, za tancem a hudbou... Tam všude zve víkendový program, jehož náplň jako by vyzývala ke zpomalení a odpočinku po hektickém prosinci.

Foto: Profimedia.cz

Zimní Praha ve světle pouličních lamp

Článek
Praha

Večerní Prahou

Vychutnejte si zimní metropoli při sobotním pochodu, jehož start se uskuteční mezi 16:30 a 17:30 v Revoluční ulici a cílem bude Bílá hora. Bližší informace se dozvíte zde.

Svatební dort roku

Jestli chystáte svatbu, nebo máte prostě jen slabost pro krásné cukrovinky, zavítejte v neděli mezi 10:00 a 18:00 na finále soutěže Svatební dort roku, které se odehraje v Clarion Congress Hotel Prague. Na programu je ochutnávka finálových dortů, cukrářské exhibice, workshopy a mnoho dalšího. Více si přečtěte zde.

Tříkrálová Okoř

Když si v sobotu přivstanete, můžete se zúčastnit pochodu na Okoř, který odstartuje v Praze. Různě dlouhé trasy budou kombinovány s vlakovou i autobusovou dopravou. Účastníky čeká nejen příjemný výlet, ale také program a dobré občerstvení. Více zde.

Středočeský kraj

Zimní romantika na zámku

Zámek Nelahozeves zve do svých komnat i přes zimu. Navštívit ho můžete každou sobotu od 9:00 do 17:00. Podíváte se, jak si tam žili šlechtici z rodu Lobkowiczů. Více čtěte zde.

Za historií i gastronomií

V zimním období lze navštívit také zámek Mělník. Kromě výletu do dějin si tam navíc ve větší skupině návštěvníků můžete užít také degustaci vín v zámeckých sklepech. Více se dozvíte zde.

Jihočeský kraj

Zimní Hluboká

Zámek Hluboká nespí ani v zimě. Jeho honosné interiéry si můžete prohlédnout od úterý do neděle mezi 10:00 a 16:00. Více o zimní prohlídkové trase čtěte zde.

Plzeňský kraj

Obrazy a kresby

Umělecká díla Bohumila Krse si prohlédnou návštěvníci Muzea jižního Plzeňska v Blovicích. V sobotu je otevřeno od 9:00 do 15:00. Více hledejte zde.

Karlovarský kraj

Jan Becher Muzeum

Jestliže patří becherovka mezi vaše oblíbené alkoholické nápoje, možná by vás zajímal příběh její historie a výroby. Právě ten nabízí muzeum věnované Janu Becherovi. Najdete ho v Karlových Varech a otevřeno má denně od 9:00 do 17:00. Více zde.

Ústecký kraj

Mejdan rocku

V sobotu v 16:00 se v teplické Olympia Ice Aréně sejdou příznivci rockové muziky. Čeká je koncert, bruslení i občerstvení. Pokud se plánujete zúčastnit, nezapomeňte se teple obléct. Více čtěte zde.

Liberecký kraj

Jizerská 50

Jeden z velkých sportovních svátků v Česku je tu. Jizerská 50 se uskuteční tento týden od pátku do neděle. Na programu je nejen sport, ale také řada doprovodných aktivit. Kompletní informace naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Malíř ztraceného času

Městská knihovna Nové Město nad Metují nabízí do konce února prohlídku výstavy reprodukovaných kreseb Zdeňka Buriana. Nazvána byla Malíř ztraceného času a prohlédnout si ji můžete ve společenském sále knihovny. Více hledejte zde.

Pardubický kraj

Tříkrálový koncert

V Sezemicích se v sobotu od 17:00 uskuteční Tříkrálový koncert, na němž zazní známé skladby autorů J. J. Ryby, J. Ch. Bacha a dalších. Navštivte ho v kostele Nejsvětější Trojice. Více informací najdete zde.

Vysočina

Za zvuků klavíru

Moravské klavírní trio zahraje v neděli od 18:00 ve foyer divadla Pasáž v Třebíči. Těšit se můžete nejen na muzikanty, ale také na operní zpěv. Více zde.

Jihomoravský kraj

Svatební den ve vile

První svatební den v brněnské vile Löw-Beer zažijí ti, kteří se tam vypraví v sobotu od 10:00. Budoucí nevěsty si prohlédnou aktuální trendy a budou se moci poradit s profesionály. Bližší informace najdete zde.

Olomoucký kraj

Městský bál

Za tancem, živou hudbou a odreagováním si můžete zajít na městský bál v Olomouci. Uskuteční se v sobotu. Více informací naleznete zde.

Zlínský kraj

Život plný námahy

Navštívit beskydský venkov a poznat jeho hluboké kořeny můžete v Muzeu regionu Valašsko ve Valašském Meziříčí. Průvodcem vám bude expozice Život plný námahy. Více čtěte zde.

Moravskoslezský kraj

Výstava koček

Výstaviště Černá louka v Ostravě zve o víkendu na výstavu koček. Jste-li chovatelem nebo milovníkem těchto domácích mazlíčků, zúčastněte se po oba dny od 10:00 do 17:00. Více hledejte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám