Hlavní obsah

Tipy na víkend: Prohlédněte si středověký důl a okoštujte burčák

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začíná sezóna lahodného a zdravého burčáku, výprava za ním tedy ve víkendových tipech nesmí chybět. Dny evropského dědictví zpřístupní turistům řadu zajímavých památek, a tak si nenechte ujít ani tuto příležitost.

Foto: Profimedia.cz

Nenechte si o víkendu ujít ochutnávky burčáku.

Článek
Praha

Botanické vinobraní

Botanická zahrada zve o víkendu na vinobraní na známou Vinici sv. Kláry. Ochutnáte tam česká i moravská vína, nevyjímaje to z trojské vinice. Sbíhat sliny se vám už teď mohou i na burčák a dobré jídlo. Hudební doprovod nabídne pestrou paletu hudebních žánrů - swing, country, pop, rock a další. Vše se dozvíte zde.

Pražské cyklozvonění

Cyklistický rej vznikne v sobotu na smíchovské náplavce, kde se rozezní bezpočet cyklistických zvonků. Účastníci budou také svědky módní přehlídky na kolech a dalšího programu. Více čtěte zde.

Veletrh zdraví a esoteriky

Po celý víkend potrvá v Michnově paláci Veletrh zdraví a esoteriky Minerva. Návštěvníci se naučí zajímavé léčebné techniky a dozvědí se mnoho zajímavých informací o tom, jak zlepšit své zdraví. V obou dnech program potrvá od 10:00 do 18:00. Více zde.

Středočeský kraj

Pivovarské slavnosti

V sobotu od pravého poledne do pozdních večerních hodin bude benešovským pivovarem Ferdinand znít živá hudba. Budou tam totiž probíhat Pivovarské slavnosti spojené s chutným občerstvením a samozřejmě dobrým pivem. Více informací naleznete zde.

Líbeznické posvícení

V sobotu od 13:00 se v Líbeznicích můžete zúčastnit tradičního posvícení. Vystoupí na něm řada hudebních interpretů, v rámci doprovodného programu se předvedou i tanečníci a zaujme také ohnivá show. Více čtěte zde.

Jihočeský kraj

Běh kolem světa

V Třeboni se bude v sobotu sportovat ve velkém. Sportovci se tam vydají na Běh kolem světa 2012. Nebojte, zúčastnit se mohou běžci různých výkonnostních úrovní, až na konec světa se totiž nepoběží. Více se dozvíte zde.

Plzeňský kraj

Slavnosti vína a medu

Sladký program chystá na sobotu klášter Kladruby. Od 13:00 tam ochutnáte vína, med a medovinu. Více informací hledejte zde.

Karlovarský kraj

Prohlídka dolu Jeroným

V rámci Dnů evropského dědictví zve Karlovarský kraj zájemce do areálu středověkého dolu Jeroným, a to v neděli od 14:00. Více se dočtete zde.

Ústecký kraj

Roudnické vinobraní

Sobotní vinobraní v Roudnici nebude zdaleka jen o víně a burčáku. Účastníci si užijí také bohatý hudební program s interprety, jako jsou například David Koller, Eddie Stoilow a další. Vše se dozvíte zde.

Liberecký kraj

Ještědman 2015

Kdo je v kondici, ať v sobotu ověří své síly v extrémním běžeckém závodu Ještědman.cz, který odstartuje v sobotu ve 14:00. K dispozici bude i méně náročná trasa. Všechny informace naleznete zde.

Košt vín

Na náměstí v Chrastavě se v sobotu můžete od 14:00 do 18:00 zúčastnit vinné degustace. Pohodovou atmosféru dotvoří cimbálová muzika. Více čtěte zde.

Královéhradecký kraj

Rallye Sudety

Závody horských kol odstartují v sobotu v Teplicích nad Metují. Pojedou se v mnoha věkových kategoriích na několika trasách. Vše najdete zde.

Pardubický kraj

Setkání řezbářů

Setkání klubu trampů řezbářů proběhne v sobotu mezi 10:00 a 18:00 na nádvoří pardubického zámku. Mistry dřeva tam uvidíte přímo v akci. Více se dočtete zde.

Vysočina

Bramborobraní 2015

Třebíč zve v sobotu na Karlovo náměstí na bramborový program. Uvidíte vítěze soutěže o největší bramboru, ochutnáte bramboračku a prohlédnete si vystoupení folklórních souborů. Akce začne v 10:00. Bližší informace hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Za burčákem

Po kobylských uličkách za burčákem se vydají milovníci vína v Kobylí. Vinařství se tam návštěvníkům otevřou v sobotu. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Bláznivé zakončení léta

Zahradafest zve v sobotu do jesenického areálu Astur, kde se uskuteční od 11:00 do 17:00 hudební program. Na scéně se objeví Igor Klokov, O5ček a další. Více zde.

Zlínský kraj

Slovácké slavnosti vína

Od pátku do neděle se v Uherském Hradišti ponese vše v duchu Slováckých slavností vína a otevřených památek. Návštěvníci nebudou vědět, kam dřív, nabitý program jim chvílemi pořádně zamotá hlavu. Kompletní harmonogram akce si prohlédnete zde.

Moravskoslezský kraj

Den seniorů v zoo

Senioři nad 60 let budou moci v sobotu bezplatně navštívit Zoo Ostrava. Jejím areálem je provede průvodce. Prohlídky začnou v 10:00. Bližší informace hledejte zde.

Cyklomaraton Ostrava

Vášniví cyklisté zamíří v sobotu do Family parku Skalka v Ostravě, kde odstartuje cyklistický maraton. Propozice závodu naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám