Hlavní obsah

Tipy na víkend: V Praze si poslechněte vinylové desky, v Kladrubech varhany

Novinky, fis

Užijte si ve zbytku léta další festivaly - hudební, gastronomické i jiné. Víkendové akce vám také připomenou, jak důležitý je pohyb. Někdo půjde běhat, jiný si raději zatančí. O vinné radovánky nebudete ošizeni ani tento víkend. Morava opět otevírá sklepy.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek
Praha

ČajoMír Fest 2015

Staré purkrabství na Vyšehradě bude v neděli dějištěm mezinárodního festivalu čajového umění a kultury. Návštěvníci se dozvědí zajímavosti o čajích z celého světa i jejich přípravě... Více hledejte zde.

Festival proti domácímu násilí

Festival Nenechte si ubližovat přinese v neděli od 12:00 do Žlutých lázní přednášky, lekce sebeobrany, osobního rozvoje i jógy... Večer si pak účastníci užijí hudební afterparty. Vše se dozvíte zde.

Vinyl Only Day

Jestli patříte mezi milovníky vinylových desek, sobotu si parádně užijete v Containallu na Malé Straně. Vše se tam bude točit právě kolem těchto hudebních skvostů. Více zde.

Středočeský kraj

Okoř 2015

Open air hudební festival Okoř 2015 nabídne v sobotu interprety, jako jsou Chinaski, Tomáš Klus, Mig 21, Miro Žbirka, Michal Hrůza a další. Vše odstartuje ve 14:00. Bližší informace získáte zde.

Motoristický program v Dobrovických muzeích

V Dobrovicích si o víkendu prohlédnete rozměrnou ukázkovou silnici s RC modely trucků a stavební techniky včetně dvou opravdových tahačů. K dispozici bude také RC školka s možností zapůjčení trucku a vysokozdvižného vozíku. Více hledejte zde.

Jihočeský kraj

Betonový muž a žena

Plavání, jízda na kole a běh — v těchto třech sportovních disciplínách se v sobotu utkají závodníci triatlonu Betonový muž a žena ve Veselí nad Lužnicí. Bližší informace hledejte zde.

Country Fest

Country festival přiláká nadšence do trampské hudby v sobotu do Dačic. Program začne v 15:00 a protáhne se až do nočních hodin. Prohlédněte si ho zde.

Plzeňský kraj

Varhanní koncert v Kladrubech

Klášter Kladruby v sobotu od 15:00 rozezní varhanní koncert Adama Viktora. Bude šestým a zároveň posledním koncertem akce Kladrubské léto. Až do 13:00 navíc bude možné zúčastnit se 1. trasy klášterních prohlídek, prohlídky 2. trasy nebudou koncertem ovlivněny. Více zde.

Karlovarský kraj

Zámecký řev jaguárů

Nikoliv zvířata, ale auta budou v sobotu okolo 16:00 slyšet u zámecké brány v Kynžvartu. Sejde se tam přibližně 20 jaguárů. Více čtěte zde.

Ústecký kraj

Hudební léto v Jezeří

Sobota i neděle přinese na zámku Jezeří hudební vystoupení, a to v rámci akce Hudební léto v Jezeří 2015. V sobotu proběhne koncert v 17:00, v neděli od 15:00. Více o interpretech se dozvíte zde.

Liberecký kraj

ZasTenRock

Hudební festival ZasTenRock shromáždí v obci Zásada na Českolipsku hudební interprety z různých koutů Česka. Zahrají Wanastowi Vjecy revival, Komunál, Divokej Bill revival band, Esthetics a další. Seznam hudebníků naleznete zde.

Královéhradecký kraj

Přes Vlčí jámu

Běh a pochod přes Vlčí jámu je skvělou možností pro ty, kteří si přejí o víkendu trochu sportovat. Registrace začne ve Slatině nad Zdobnicí už v 8:00, běh i pochod následně odstartují v 10:00. Účastníky akce čeká také bohatý doprovodný program. Více zde.

Pardubický kraj

Železnohorský traktor

Traktoriáda ve Žďárci u Seče přinese v sobotu od 13:00 kromě přehlídky traktorů také ukázku motocyklů Jawa, hudbu, jídlo i pití. Vše se o akci dočtete zde.

Vysočina

Exkurze v Dukovanech

Po celý víkend budete mít příležitost prohlédnout si areál Jaderné elektrárny Dukovany. V obou dnech začnou exkurze v 9:00. Více informací hledejte zde.

Jihomoravský kraj

Mariánské léto

Hudební festival Mariánské léto zve v sobotu do Brna příznivce Jany Kirschner, Tatabojs, Sto Zvířat, Horkýže Slíže a dalších interpretů. Účastníky pobaví také vytříbený humor komediální show Na stojáka s Karlem Hynkem a Lukášem Pavláskem. Více se dozvíte zde.

Víno a burčák

Celkem 20 vinných sklepů se v sobotu otevře návštěvníkům v Mikulčicích. Zazní cimbálovka a rozlévat se bude víno i burčák. Více čtěte zde.

Olomoucký kraj

Projekce ve Stodole

Skanzen v Příkazích zve v sobotu večer na promítání v místním kině Stodola. Na dokument Na moravských dědinách naváže známý film Na samotě u lesa. Bližší informace naleznete zde.

Zlínský kraj

Vinařské slavnosti

Sobota se v Polešovicích bude točit výhradně kolem vína. Program začne ve 13:00 a potrvá až do večera. Nabídne cimbálovou hudbu, ochutnávku vín, krojovaný průvod a mnoho dalšího. Více zde.

Moravskoslezský kraj

Den na letišti

Aeroklub Zábřeh zve v sobotu na seskoky parašutistů, letové ukázky historických kluzáků, vystoupení leteckých modelářů, ukázky hasičské techniky či přehlídku historických vozidel a motocyklů. Vše se dozvíte zde.

Minimaraton elektronické hudby

Galerie výtvarného umění v Ostravě zve v sobotu od 15:00 na spoustu elektronické hudby. Kompletní seznam vystoupení včetně časového harmonogramu naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám