Hlavní obsah

Interaktivní výstava ukazuje obří modely z miliónů kostek lega

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moře volného času o prázdninách můžete svým dětem částečně vyplnit například návštěvou výstavy s příhodným názvem Ujíždíme na kostkách. V areálu Lipno point najdete na 1300 metrech čtverečních až do konce září desítky velkých modelů vystavěných ze zhruba pěti miliónů barevných lego kostiček.

Foto: archiv areálu Lipno Point

Velký model Chrámu svatého Víta

Článek

Chrám svatého Víta, vila Tugendhat, Tančící dům, Staroměstská radnice, hrad Kašperk, Bezděz nebo třeba zámek Hluboká – zmenšeniny řady nejznámějších českých staveb si prohlížejí už od konce května malí i velcí návštěvníci výstavy Ujíždíme na kostkách. Některé modely, stavěné rukama lego fanoušků, měří až šest metrů.

Součástí zmíněného modelu Chrámu svatého Víta, který dosahuje více než tří metrů, je osvětlení, a zájemci mohou dovnitř nahlédnout díky kameře. Ve vybudovaném městě City Point nechybí metro ani pouť. Zájemci vozí panáčky na autodromu i ruském kole.

Další část výstavy zaujme především technické nadšence. Je totiž plná autíček, letadel a vláčků. V sekci Space Point pak navštívíte mimozemské civilizace a setkáte se s jejich zvláštními obyvateli. Prohlédnete si například Terminátora v životní velikosti.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

V rámci expozice mohou nejmenší návštěvníci také zavítat do dětského koutku. Všichni zúčastnění mají možnost se zapojit do budování města, které by se mělo rozšířit až do velikosti 50 metrů čtverečních, čímž by se stalo největším lego městem v ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám