Hlavní obsah

V Rokytnici otevřelo interaktivní muzeum řemesel a přírody

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku má pro turisty od minulého víkendu nový tahák. Je jím zrekonstruovaná sýpka, v jejímž interiéru vzniklo muzeum. Jeho expozice se zaměřuje na zdejší přírodu a také řemeslnou tradici.

Foto: David Taneček, ČTK

Interiér Sýpky je po rekonstrukci velmi moderní.

Článek

Interaktivní muzejní expozici v Rokytnici ocení především dětští návštěvníci. Nabízí totiž kromě poznání také spoustu zábavy. Mohou tu tvořit, nebo také pozorovat desítky druhů ptáků v korunách stromu.

Foto: David Taneček, ČTK

Poznávání přírody je součástí rokytnické muzejní expozice.

V prvním patře muzea je pro návštěvníky připravena interaktivní podlaha. Jakmile na ni turisté vstoupí, spustí se a pod nohama jim v tu chvíli začne téct potok, v němž plavou ryby. K vidění jsou i modely mlýna či hutí.

Starší turisty pak jistě zaujme moderní interiér, ve kterém dominuje dřevo, sklo a ocel, a také část výstavy přibližující historická řemesla — mezi nimi například výrobu skleněných betlémů a ozdobiček.

Foto: David Taneček, ČTK

Muzem Sýpka v Rokytnici

Muzeum Sýpka bude pro návštěvníky otevřeno denně kromě pondělka. Vedle lidové tvořivosti tady nahlédnou také do přírody Orlických hor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám