Hlavní obsah

Ve Valašském Meziříčí začaly bujaré oslavy. Potrvají až do neděle

Novinky, fis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valašské Meziříčí

V pondělí zahájené Dny města aneb Meziříčský hodokvas zpestří až do neděle život na Vsetínsku, nebo alespoň ve Valašském Meziříčí. Bohatý program nabídne účastníkům akce taneční a hudební vystoupení, kulturní výstavy, zajímavé besedy, napínavé soutěže i tradiční jarmarky.

Foto: Profimedia.cz

Poklidné náměstí a ulice Valašského Meziříčí ožívají v těchto dnech slavnostmi.

Článek

Středa se ve Valašském Meziříčí ponese ve znamení sladkého medu. Na náměstí si turisté budou moci prohlédnout skleněný úl s hemžícími se včelami, na místě se představí včelaři i výrobci, kteří med zpracovávají do svých produktů. Kdo by uvítal spíše kulturní program, může se zúčastnit křtu publikace Příroda Pobečství. Ten se uskuteční v městské knihovně.

Ve čtvrtek čekají na návštěvníky Valašského Meziříčí tóny cimbálové muziky včetně pěveckých sborů a tanečníků. Ani v pátečním programu nebude chybět hudba. Uskuteční se totiž koncerty meziříčských skupin. Večer se pak můžete zúčastnit průvodu s loučemi.

Víkendové veselí

Sobota bude podle organizátorů hlavním dnem v celém programu. Meziříčské náměstí zaplní rytíři i žoldáci a zábava bude doslova v plném proudu. Turisté se na několik hodin přenesou do divoké atmosféry gotických krčem a veselic. Kromě toho se tady bude konat řemeslný jarmark.

V neděli slavnosti ukončí koncert ostravské Janáčkovy filharmonie a komentovaná prohlídka k výstavě Léčivky a jejich dvojníci v Muzeu regionu Valašsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám