Hlavní obsah

Inspirace na srpnové výlety po Krkonoších

Novinky, Klára Fischleinová

Do hor se dá v létě šikovně uniknout před nepříjemnými vedry. Slunci jsou tu výletníci sice o něco blíž, ale horský vzduch jeho paprsky efektivně obrušuje. Výsledkem je ideální klima pro letní procházku. Vyrazme třeba do Krkonoš.

Foto: František Petrák, Právo

Kromě výletů do přírody nabízejí Krkonoše také řadu dalších dovolenkových aktivit. Ilustrační foto

Článek

Ať už dáváte přednost gastronomickým zážitkům, pěší turistice nebo koupání, Krkonoše nabízejí bezpočet možností trávení volného času. Ať sem vyrazíte v páru nebo s celou rodinou.

Horské koupání

V krkonošském Černém Dole můžete v parných prázdninových dnech navštívit nádrž Čistá v areálu Slunečná. Přírodní nádrž v úchvatné horské krajině je také v Žacléři. Osvěžit se můžete zajet také do Pekla u Trutnova, na koupaliště Pilníkov, do Hostinného nebo k vodní nádrži Mladé Buky - Sejfy.

Výstava mandal

Kdo zatouží vyrazit za kulturou, neměl by si nechat ujít návštěvu nově zrekonstruovaného Františkánského kláštera v Hostinném. Jsou tu vystaveny vzory léčivých mandal. Jedná se o barevné magické obrazce, které jsou symbolem rovnováhy.

Vystaveny jsou tady prototypy mandal vyrobené na nejmodernějších textilních strojích. Návštěvníci si prohlédnou nejen inspirující umělecká díla, ale také si jednotlivé kousky mohou osahat nebo si alespoň představit, jak by se vyjímaly v jejich obývacích pokojích.

Skipark a bobovka

Horní stanice Bobové dráhy Mladé Buky nabízí úžasný výhled na panorama východních Krkonoš. Délka dráhy je 1,5 kilometru a turisté tady při jízdě dosahují rychlosti až 40 kilometrů v hodině. Zajezdit si můžete nejen přes den, ale i ve večerních hodinách.

Foto: Archiv Areálu Mladé Buky

Jízda na bobové dráze baví děti i dospělé.

Rodiče možná zaujme informace, že děti do šesti let sem mají vstup zdarma. Navíc je pro malé návštěvníky v areálu vybudovaný KIDpark. Tam děti řádí na trampolíně, nafukovací housence, prolézacím hradě nebo na dalších atrakcích.

Reklama

Výběr článků

Načítám