Hlavní obsah

Pálavské vinobraní zve o víkendu na mistrovství České republiky v ochutnávce vín

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní vinobraní je celorepublikovou oblíbenou záležitostí. Lidé se sjíždějí na pár dní do různých koutů Čech a Moravy, aby mohli ochutnat slavný burčák nebo nové druhy vín. Pro zkušené vinaře bude zajímavou akcí 3. ročník Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně - Mikulov 2011, které se uskuteční na Pálavském vinobraní 10. a 11. září 2011.

Foto: Profimedia.cz

Nabídka vín je rozmanitá, vyznat se v nich není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Článek

Hlavní soutěž se koná již v sobotu od 17 hodin v Gajdoškově sále na zámku Mikulov. Soutěže se může zúčastnit každý, ale bez trochy znalostí se neobejdete. Kdo si bude věřit na titul mistra České republiky, musí rozeznat všechny vinné vůně, vůně reálných produktů a zodpovědět několik teoretických otázek. Nápovědou vám bude renomovaná učebnice Vůně vína – Le Nez du vin od francouzského odborníka.

Samozřejmě se nezapomíná ani na ty mladší z řad návštěvníků. Součástí nedělního programu bude také soutěž Malý sommelier, určená dětem do 14 let a jejich rodičům. Proběhne v čase mezi 11 a 17 hodinou v nástupním sále.

Foto: Právo

Vítězka loňského ročníku Adéla Hoffmannová.

Soutěž nabídne návštěvníkům Pálavského vinobraní možnost nejen prověřit si své znalosti v oblasti vín, ale také kvalitu svých čichových buněk. Poodhalí se jim tak úzké spojení mezi vínem a jeho vůní, která je pro lahodný mok zcela klíčová. Zajímavostí je, že v posledních dvou letech vyhrála soutěž žena. Potvrdí se ženská smyslnost i na potřetí?

Reklama

Související témata:

Související články

Aquamánie učí, jak se bezpečně koupat

Jak se chovat v bazénu, aby se mi nic nestalo? Jak se bezpečně koupat? To vše nabízí projekt Aquamánie, který chce zábavnou formou přiblížit zejména dětem...

Výběr článků

Načítám