Hlavní obsah

Kam na dovolenou s vnoučaty

Novinky, Miroslav Bělovský, Asociace cestovních kanceláří ČR

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senioři by měli cestovat. Zejména v létě je ale náročné najít vhodnou dovolenou jak pro ně, tak na prázdniny svěřená vnoučata. Léto a letní prázdniny se nám blíží, a s tím je spojeno i pravidelné plánování dovolených s vnoučaty.

Foto: archiv ACK ČR

Rožnov s vnoučaty na koni

Článek

Vybrané cestovní kanceláře proto nabízejí speciálně upravené zájezdy pro seniory a malé ratolesti. Mnohé z nich využívají již několikaleté zkušenosti s touto nabídkou, snaží se udržovat blízký kontakt se svými klienty a poslouchat zpětnou vazbu z jejich zájezdů. Právě takové cestovní kanceláře nabízejí vhodně uzpůsobené zájezdy, které vycházejí ze zájmu dané skupiny. Nezapomeňte ale, že právě v tomto období je o tento typ zájezdů enormní zájem.

Proto neváhejte ani vy a vyzkoušejte si tento druh dovolené, která je stále více  oblíbená. Preferovány jsou také dárkové certifikáty, jejichž prostřednictvím zakoupí děti pobyt pro své rodiče, kteří si svůj pobyt vyberou.

V České republice je každý desátý člověk v seniorském věku. S tímto věkem také přicházejí radostné chvíle, které dědečkové a babičky tráví se svými vnoučaty. S přicházejícími prázdninami, kdy rodiče nemají možnost se svým dětem věnovat celé léto, je toto téma o to aktuálnější. Dovolené určené prarodičům a jejich vnoučatům jsou tak stále populárnější. Je mnoho destinací, oblastí a ubytovacích zařízení, které přímo těmto návštěvníkům připravují pobyty.

Tyto pobyty často zahrnují aktivity v příjemném prostředí, které osloví jak vnoučata, tak právě i jejich prarodiče. Nicméně nejpříjemnější výhodou pro tyto typy zájezdů jsou ceny, které jsou pro tyto návštěvníky zvýhodněné.

Na cestě s vnoučaty nejste nikdy sami

Strávit společné chvíle se svými vnoučaty potěší snad každého seniora. Pokud tím ještě navíc vyřeší problém svých dětí ohledně hlídání potomků během dlouhých letních prázdnin, je tato radost spojena i s užitkem.

Navíc vytáhnete děti od počítače do přírody, kde poznají spoustu krás naší země a prožijí nové zážitky. Před nadcházejícími letními prázdninami je právě teď již "za pět minut dvanáct" rezervovat vhodné pobyty. V tom vám členské cestovní kanceláře a agentury zabývající se tímto typem zájezdů rádi a zodpovědně poradí.

Foto: archiv ACK ČR

Dětská ZOO

V nabídce je mnoho zájezdů, ze kterých si můžete vybrat. Pro vaši orientaci, co hledat, uvádíme hned několik tipů pobytů, které jsou koncipovány tak, aby byli spokojeni jak senioři, tak i jejich vnoučata.

Prázdniny v Krkonoších pro seniory s vnoučaty – výjimečné místo

Ve vybraných lokalitách můžete strávit příjemnou část letních prázdnin se svými vnoučaty, a to přímo v ubytovacích kapacitách nedaleko Sněžky. Pro dětské návštěvníky jsou ubytovatelé připraveni – naleznete v nich dětské postýlky, dětská jídla, dětský koutek a venkovní dětské i volejbalové hřiště.

Ve vybraných lokalitách můžete strávit příjemnou část letních prázdnin se svými vnoučaty, a to přímo v ubytovacích kapacitách nedaleko Sněžky. Pro dětské návštěvníky jsou ubytovatelé připraveni – naleznete v nich dětské postýlky, dětská jídla, dětský koutek a venkovní dětské i volejbalové hřiště. Větší děti mohou vyzkoušet jízdu na horské koloběžce nebo jízdu kabinovou lanovkou do Janských Lázní a jedinečnou bungee-trampolínu.

Délku pobytu si můžete určit dle vaší volby. Většina poskytovatelů ubytování v sezóně požaduje pobyty alespoň na dvě noci, ale zvýhodněné dětské ceny dostanete i při doprovodu pouze jedné dospělé osoby. Ani svého psa nemusíte nechat doma a můžete ho vzít s sebou.

Nevynechejte agroturistiku. Široké možnosti nabízí Chebsko

Využijte bohatý program pro děti na Chebsku. Nabízí projížďky na loďce, na poníkovi, ale také vybrané kurzy pro dětské vaření. Děti se navíc naučí rozeznávat domácí zvířata.

Ale i prarodiče se nebudou nudit. Mohou se vydat na návštěvu Chebu, Kynšperka, Františkových Lázní nebo blízkého Bavorska. Některé hotely mají navíc bazén vnitřní i venkovní, minigolf, tenis a dětské hřiště.

Za kulturou do Prahy, za zdravím do lázní

Kromě výletů s aktivním programem, které mají pozitivní dopady nejen na zdraví, ale i na psychickou pohodu, je možné vyrazit za poznáním, památkami i za kulturou do hlavního města. I v letní Praze můžete prožít se svými vnoučaty nezapomenutelný čas.

Praha nabízí nekonečné možnosti k trávení vašich volných chvil, a to za jakéhokoli počasí. Můžete navštívit nejdůležitější pražské památky, vyjet si parníkem po Vltavě, svézt se lanovkou na Petřín a navštívit pražskou zoo s momentální hlavní atrakcí – slůnětem a malou gorilou. Pro trochu relaxace a zchlazení v parných dnech si užijete například zábavný vodní svět.

Oblíbené pobyty jsou také v lázních, a to dokonce v nabídce s ubytováním pro děti. Program je vhodně uzpůsoben nejen seniorům, ale i jejich ratolestem.

Nezapomeňte, že cestovat můžete i za hranice České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám