Hlavní obsah

Ostrov Saona – jeden den v ráji

Novinky, Mgr. Žaneta Fikejzová Kvapilová pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plavky, ručník, opalovací krém a vše potřebné je připraveno. Nezapomeňte přibalit dobrou náladu. Ale kdybyste ji neměli, nezoufejte. Ostrov Saona v Dominikánské republice vás skvěle naladí a vy na oplátku tento magický kousek karibské země nikdy nevymažete ze svých vzpomínek. Výlet do ráje začíná.

Foto: shutterstock.com

Nádherné pláže, čisté moře a bohatý podmořský život. Tři nejčastější důvody, proč se vydat na ostrov Saona.

Článek

Vyráží se z přístavu u městečka Bayahibe na východě země. Po nedlouhé plavbě po hladině až neskutečně modrého moře vás k prožití nezapomenutelných okamžiků pozve oáza dokonalosti jménem Isla Saona.

Foto: shutterstock.com

Ale ještě dříve, než vaše noha spočine na bílém písku, vás čeká jeden neobvyklý zážitek. Tak hurá do vody! Laguny okolo ostrova jsou proslulé tím, že poskytují útočiště pro nás tak exotickým hvězdicím. Zavřete oči a představte si, že tento barevný mořský klenot držíte v ruce (a to vždy částečně pod vodou). Fotka s ním bude jistě luxusním úlovkem.

Hvězdice jsou tvorové starší dokonce než dinosauři, moře obývají již několik stovek miliónů let. A právě u ostrova Saona se můžete na malou chvíli stát součástí jejich světa.

Foto: shutterstock.com

.

Samotný ostrov se nachází v národním parku „Parque National del Este“ a má velikost zhruba 22 x 5 kilometrů. Říká se, že právě lidé z vesničky Mano Juan zde na ostrově se dožívají nejvyššího věku z celé karibské oblasti. Po příjezdu na idylické místo sami jistě pochopíte, proč tomu tak asi je.

Bohužel, pokud byste se na ostrově také chtěli usadit v některém z barevných domků, máte smůlu. Další osidlování je zakázáno a všichni návštěvníci musí v podvečer ostrov opustit.

Foto: shutterstock.com

Tak může Saona následující den přijmout další zvědavce, kteří si chtějí užít uprostřed panenského kousku přírody a na vlastní oči se přesvědčit, zda je voda skutečně tak průzračná a modrá a písek krásně bílý. Ale žít v ráji tak vzdáleném shonu současného světa by byl prostě sen, co myslíte?

Pro zajímavost – úplně prvním privilegovaným Evropanem, který vkročil do těchto nadpozemsky krásných míst, byl v roce 1494 Kryštof Kolumbus, když se vracel ze své cesty z Jamajky a Kuby. Ostrov pojmenoval jeden z jeho přátel podle italského města Savona, s nímž Saona dodnes udržuje přátelské vztahy.

Neváhejte a proměňte sen alespoň na jeden den ve skutečnost – brána do míst, která využili také filmaři například k natáčení reklamy na tyčinku Bounty, je vám dokořán otevřená.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Vydejte se do Andalusie s cestovní kanceláří Delfín travel. Poznejte nádherná města Málagu, Rondu, sněhobílou Antequeru, Córdobu a Sevillu, kde budete moci prožít tu největší a nejvášnivější slavnost plnou flamenca Feria de Abril.

Podívejte se do přírodní rezervace Torcal, která se pyšní bizarními skalními útvary jež kdysi tvořily mořské dno. Na závěr zájezdu navštívíte i lagunu Fuente de Piedra a při troše štěstí se budete moci obdivovat zázraku zrození mláďat plameňáků.

Průvodkyní zájezdu je tlumočnice, překladatelka, spisovatelka a opravdová milovnice Španělska Mgr. Zuzana Churanová.

Související témata:

Výběr článků

Načítám