Hlavní obsah

Nákupy v New Yorku: Jak naplnit kufry a nezruinovat peněženku

Novinky, Luboš Bernat pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York, město, které se vám dostane pod kůži. Big Apple, jak s oblibou říkají Američané. Od mnoha cestovatelů se doslechnete, že „New York není Amerika“. Zřejmě proto, že se tu setkávají lidé z celého světa, lidé všech barev pleti, vyznání, kultur a taky módních stylů.

Foto: shutterstock.com

Pokud chcete svou dovolenou trávit hledáním pokladů v obchodních centrech, je pro vás New York tím správným místem.

Článek

Ať jste buddhista v rouchu, ortodoxní punker nebo český byznysmen v obleku, nebudete si tu (v prvních dvou případech) připadat divně ani jako cizinec (v posledním případě). Stačí se kolem sebe rozhlédnout na ulici nebo v metru. V New Yorku začnete chápat, proč se na módních přehlídkách předvádějí často až šílené modely. Cokoli, co není naprosto šokující, tady zapadne a zmizí v davu.

Foto: shutterstock.com

Na 5th Avenue snadno podlehnete nákupnímu šílenství

New York je prostě město módy a nákupů. Nejznámějším značkám patří „Pátá“ neboli Fifth Avenue (5th Avenue). Kdo odtud zmizí, už není v USA „in“. Na „Páté“ kromě jednotlivých obchodů najdete i nejdražší „department store“ Saks.

Department store je obchodní dům, kde nejsou obchody rozdělené podle značek, ale zboží je zde „naskládáno“ v jednotlivých odděleních – dámské, pánské, obuv apod. Saks na „Páté“ byl otevřen už v roce 1924.

Foto: shutterstock.com

Pokud zrovna nedisponujete neomezenou zlatou nebo ještě lépe platinovou kreditní kartou, bude lepší zavítat třeba do Macy's, což je největší department store v New Yorku se širokým výběrem značek. Často zde mají zajímavé slevy a akce. Mluvíme teď o vlajkové lodi Macy's na Herald Square uprostřed Manhattanu. O něco dražší je Bloomingdale's, který se více zaměřuje na elegantní módu a společenské oděvy. Zlevněné zboží pak najdete v obchodních domech Target, Marshalls a T.J. Maxx.

Foto: shutterstock.com

Příští zastávka: nejlepší outlet v okolí

Nakupování v New Yorku, to ovšem není jen Manhattan. Kousek od hranice města leží populární Woodbury Outlet, kde se to prémiovými značkami jen hemží.

Samozřejmě i přímo na Manhattanu najdete pár outletů jako Bloomingdale's Outlet nebo GAP Outlet, ale Woodbury je jednoznačně největší a nejlepší outlet v širokém okolí. Dostanete se k němu autobusem, pravidelná linka jezdí přímo z Manhattanu. Cesta trvá necelou hodinu, informace o odjezdových časech a cenách najdete jednoduše na internetu.

Foto: shutterstock.com

Outlety vůbec v posledních letech rostou jako houby po dešti. Za zmínku stojí i další, například Century 21, Jersey Gardens nebo Jersey Shore. Poslední dva nejsou přímo v New York City (NYC), jak jejich název napovídá. Vyrazit musíte do New Jersey, tedy coby kamenem dohodil z NYC.

Nejen módou živ je člověk…

Kromě módy a oblečení jsou velmi atraktivním tématem také americké drogerie. To prostě musíte vidět. Za všechny stačí jmenovat nejoblíbenější CVS Pharmacy, Walgreens nebo Duane Reade.

Najdete zde vše od péče o zuby, nehty přes kosmetiku až po doplňky stravy, vitamíny a celou řadu dalších produktů. Je tu spousta věcí, které v Evropě nekoupíte, nebo jsou u nás výrazně dražší. Z obchodů zaměřených čistě na kosmetiku a parfémy pak nesmíte minout M•A•C a americkou Sephoru. Zastavte se také v Bath & Body Works, kde skvěle pořídíte mýdla, vůně, svíčky, difuzéry a podobně.

Foto: shutterstock.com

Roztomilou třešničkou na dortu vašeho newyorského nákupního šílenství se může stát dětmi oblíbený Disney Store nebo M's World – obojí najdete přímo na Times Square.

Foto: shutterstock.com

New York je jasným rájem shopaholiků. Cestovat s prázdnými kufry tam a s plnými zpátky není nic neobvyklého. Snadno se vám může stát, že bude potřeba přikoupit další zavazadlo nebo připlatit za jeho nadváhu na letišti. Tak hodně štěstí, odolnou kreditku a třeba se někdy potkáme při slevách na Black Friday.

Inzertní sdělení:

Vydejte se s cestovní kanceláří Delfín travel objevit pulzující americkou metropoli NewYork. Přivítá vás tradiční pohled na Sochu Svobody, která z výšky shlíží na veškeré dění ve městě, jež nikdy nespí. Navštívíte i proslulé náměstí Times Square nebo populární 5. Avenue, která vybízí k luxusním nákupům.

Moderní mrakodrapy Manhattanu se tyčí do nekonečných výšek a ulice pod nimi neustále křižují žluté taxíky. Zažijte na vlastní kůži atmosféru ikonického amerického města, které láká cestovatele z celého světa.

Související témata:

Výběr článků

Načítám