Hlavní obsah

Nusa Lembongan – ostrov božského klidu hned vedle Bali

Novinky, Tomáš Procházka pro Delfín travel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní atrakcí jižního Bali se v posledních letech stává Nusa Lembongan. Malý ostrov uprostřed průzračně tyrkysových vod přesto úspěšně vzdoruje turistickému průmyslu a zůstává svůj.

Foto: shutterstock.com

Nusa Lembongan nabízí minimálně stejně krásné pláže jako Bali, ale mnohem více klidu.

Článek

Na Nusa Lembongan se nejlépe dostanete z jihobalijského letoviska Sanur, odkud každou půlhodinu vyjíždí moderní motorové čluny. Za necelých čtyřicet minut se ocitnete v okouzlujícím ráji, kde nejsou žádné dopravní zácpy, nikdo vám nic nenabízí, a vy si tak v božském klidu, pouze za zvuku vln tříštících se o vysoké útesy, můžete vychutnat pravý balijský klid. Jih Bali je dnes pulzující destinace, kde tropický ráj ustoupil turistickému byznysu, avšak Nusa Lembongan je stále ráj, kde ticho vzácné není.

Foto: shutterstock.com

Podmořský život je na Nusa Lembongan pestrý

Ostrov je populární jako destinace pro jednodenní výlety. Ale i o ty, kteří se rozhodnou zde strávit více času, bude velmi dobře postaráno. Na ostrově je možnost spousty různých aktivit a výletů, ale nejvíce spokojeni budou milovníci potápění a mořského života. Moře v okolí Lembonganu je velmi čisté, s jednou z nejlepších viditelností široko daleko od Bali. Velice populární jsou proto potápěčské výlety, při kterých můžete z bezpečné vzdálenosti pozorovat například manty obrovské. Také podvodní začátečníci si přijdou na své. Díky mohutným a nezničeným korálovým útesům okolo celého ostrova se velké oblibě těší také šnorchlování.

Foto: shutterstock.com

I když moře je zde největší turistickou atrakcí, nemusíte ho na vlastní kůži vůbec okusit, pokud nebudete vyloženě chtít. Stejně dobře vám k relaxaci poslouží bílé pláže, lehátka či bazény. Pláže, které se nacházejí dále od dvou největších vesnic na ostrově, nejsou nikdy přeplněné turisty. Nejznámější je plážová oblast Jungut Batu, kam míří většina turistů a kde je také hlavní zastávka přijíždějících motorových člunů. Nachází se na severozápadě ostrova. V jejím okolí najdete mnoho dobrých restaurací a ubytování všech druhů, od relativně levných hotýlků po luxusní resorty. Ceny jsou zde srovnatelné s Bali.

Foto: shutterstock.com

Pláže, mangrovy a klidné vesnice

Severní stranu ostrova a úsek pokračující dále na východ zabírají rozsáhlé mangrovové oblasti. Pláže poblíž jsou prázdné, pouze tu a tam potkáte farmáře, který suší mořské řasy. Dříve to byl hlavní způsob obživy vesničanů na ostrově, dnes ale ustupuje turistickému průmyslu. Z vesnice Jungut Batu to je cca dva kilometry pohodlnou chůzí anebo si můžete objednat projížďku mezi mangrovy na loďce při zapadajícím slunci. Větší dobrodruzi si mohou půjčit kajak a navštívit mangrovy na vlastní pěst.

Foto: shutterstock.com

Další velice oblíbenou oblastí je Mushroom Bay, krásný záliv s dokonalou bílou pláží. Nejhezčí je toto místo večer, kdy se většina návštěvníků ostrova vrací zpět na Bali, a vy si tak budete moci pláž vychutnat jen sami.

Foto: shutterstock.com

Dále na jih se poté nacházejí Sunset Beach a Dream Beach. Dvě méně navštěvované pláže patří k těm nejhezčím, co může Nusa Lembongan nabídnout. Navíc je poblíž nich mnoho nízkých, pískovcových útesů rozmanitých tvarů a jeskyní, kde narážející tyrkysově zpěněná mořská voda stéká po ostrých výčnělcích. Toto místo si turisté oblíbili kvůli fotce se západem slunce, nebo ještě lépe se západem slunce a pohledem na nejvyšší balijskou sopku Agung v pozadí.

Foto: shutterstock.com

Adrenalin při kohoutích zápasech, relax při masáži

Kultura ostrova Nusa Lembongan je identická s tou na Bali. Najdete zde milé hinduisty, hinduistické chrámy a pohostinné obyvatele. A když někde ve vesnici uvidíte větší shluk místních mužů, tak se pravděpodobně jedná o kohoutí zápasy, které jsou zde velmi populární. Pokud vám tento druh „zábavy“ nevadí, zažijete hodně nevšední zážitek plný vzrušení.

Foto: shutterstock.com

Náročnější turisté najdou na ostrově několik druhů lázní a dokonalé masáže. Stejně jako na Bali, tak i sem se jezdí především odpočívat a po dni plném šnorchlování či potápění se balijská masáž hodí. Večery jsou zde klidné a všeprolínající ticho si zaručeně zamilujete. Nejlépe v houpací síti vašeho bungalovu s chlazeným pivem Bintang v ruce nebo se skleničkou dobrého koktejlu.

Foto: shutterstock.com

Inzertní sdělení:

Chcete si užít neopakovatelnou atmosféru kouzelného ostrova? Vydejte se s cestovní kanceláří Delfín travel na Bali! Nacházejí se zde tisíce hinduistických chrámů, kde se každodenně konají posvátné obřady, a vy tak můžete nahlédnout pod pokličku jejich tajemství.

Své návštěvníky však Bali pohltí i nádhernou a nespoutanou přírodou. Strmé vulkány, neprostupné džungle i obrovská jezera lákají svou krásou turisty z celého světa. Přesvědčte se na vlastní kůži a užijte si jedinečnou pozitivní atmosféru, kterou můžete zažít jenom na Bali.

Využijte naši jedinečnou nabídku! Při zakoupení zájezdu do 31. 10. 2017 zaplatíte zálohu pouze 7000 Kč za osobu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám