Hlavní obsah

Zámek Wackerbarth – Vánoce všemi smysly

Novinky, Německá turistická centrála/Schlösserland Sachsen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný komplex zámku a letního sídla Belvedere, barokní parková zahrada a moderní vinařství specializující se na ruční výrobu sektu v jednom – to je zámek Wackerbarth v překrásné krajině saského údolí Labe.

Foto: Schloss Wackerbarth

Vychutnejte si Vánoce na zámku Wackerbarth

Článek

Místo s tradicí

Na úpatí vinic Radebeulu před branami Drážďan kdysi saský královský dvůr pořádal bujaré slavnosti. Zámek Wackerbarth je již od nepaměti synonymem saské radosti ze života a požitkářství. Tradice vinařství, jež sahá 850 let do historie, se zde předvádí v tom nejlepším světle.

Foto: Schloss Wackerbarth

Zámek Wackerbarth nedaleko Drážďan

Vánoční zážitky

V jednom z nejstarších evropských sklepů specializovaných na sekt kvasí saské hrozny klasicky v lahvích. Návštěvníci v tomto prvním zážitkovém vinařství v Německu mohou nahlédnout přímo do výroby, během toho si také vychutnají zdejší přívlastková vína i sekt. A co víc, v prosinci atmosféru na zámku Wackerbarth zpestří nejrůznější akce – ideální místo pro rodinný výlet, kde najdete také originální tipy na vánoční dárky.

Foto: Schloss Wackerbarth

Na zámku koupíte i originální dárky

Třpyt světel a pohádky – začátek adventu v barokní atmosféře

Vyrazte si s rodinou užít pohodový první adventní víkend od 1. do 3. prosince. Vydejte se s dětmi na dobrodružnou jízdu kouzelně nasvíceným areálem a pomozte Papagenovi najít zlatou husu. Cestou se zastavte a vyrobte s dětmi třeba kouzelnou flétnu nebo rozesmějte šíleně smutnou princeznu – zábavné úkoly na pohádkové cestě zaručeně zpestří vašim ratolestem návštěvu. Na tu pravou vánoční notu naladí mlsné jazýčky kořenitá vůně bílého svařeného vína, místní speciality. Malí návštěvníci se mohou zahřát nealkoholickou variantou.

Foto: Schloss Wackerbarth

Bílé svařené víno - místní specialita

Saské Vánoce – rukodělný trh

O třetím adventním víkendu, 16. a 17. prosince, budete moci v útulné vánoční atmosféře barokního zámku a zahrad obdivovat skvělou zručnost více než 70 vybraných saských manufaktur, uměleckých řemeslníků a mistrů gastronomie. Představí vám zde kus zapomenutého saského kulturního dědictví a někteří z nich přinesou i jeho nové interpretace. Nahlédněte umělcům přes rameno a načerpejte inspiraci pro vánoční dárky. Malí návštěvníci zde budou mít také možnost vyrobit si ve vánoční dílně dárečky vlastní.

Foto: Schloss Wackerbarth

Rukodělné trhy

Advent na zámku Wackerbarth

1.-3. prosince 2017: Pohádkový první advent

Otevřeno každý den od 16:00, vstup 5 EUR na osobu, děti do 16 let zdarma, vstupenky lze zakoupit v předprodeji

16.-17. prosince 2017: Rukodělný trh

Otevírací doba v sobotu 10:00-19:00, v neděli 10:00-18:00, vstupné 5 EUR, děti do 16 let zdarma, vstupenky budou k dostání na pokladně

Kontakt:

Sächsisches Staatsweingut GmbH

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1 01445 Radebeul

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1 01445 Radebeul Německo

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1 01445 Radebeul Německo telefon +49 (0)351 89 55 0

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1 01445 Radebeul Německo telefon +49 (0)351 89 55 0 fax +49 (0)351 89 55 150

Sächsisches Staatsweingut GmbH Wackerbarthstraße 1 01445 Radebeul Německo telefon +49 (0)351 89 55 0 fax +49 (0)351 89 55 150 kontakt@schloss-wackerbarth.de

http://cs.schloss-wackerbarth.de/

Výběr článků

Načítám