Hlavní obsah

Toulky Bavorským lesem odhalí i skrytá místa

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevte místa, kde vám nad hlavami budou kroužit sokoli, zpoza kmenů vykukovat sýčci a cestu mýtinou prošlapovat rys. Řeč je o Bavorském lese. Opusťte zajeté dovolenkové stereotypy a vydejte se podívat, jak vypadá Šumava „za kopečky“.

Foto: Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Objevte taje bavorské strany Šumavy

Článek

Na toulce vrchy okolo Bodenmais

Nejlepší způsob, jak poznat Bavorský les, je vydat se na toulky s místním průvodcem. Ideálně pak takovým, jakým je Wolfgang Schreil, řečený Woife. Ten bere od června, až dokud počasí přeje, dvakrát do měsíce zájemce na túru z městečka Bodenmais do okolních vrchů pokrytých hustými lesy na svá oblíbená místa, která byste sami sotva našli, neboť se kolikrát nacházejí v hlubinách chráněných zón národního parku, kam se bez průvodce nedostanete. „Ta nejcitlivější místa zcela jistě vynecháme,“ popisuje Woife, „ale i tak toho bude hodně k vidění, slyšení i čichání.“

Foto: Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Nejlépe kraj poznáte v doprovodu místního průvodce

Toulky začínají okruhem okolo Stříbrného vrchu (Silberberg) a skalisek Riederinfelsen a pokračují tak dlouho, dokud je to vzhledem k vysokému stupni ochrany území možné. Od července se pak dá od sportovního centra Bretterschachten dojít do míst, která má Woife nejraději, stejně jako zvířata, která zde žijí. K těm patří sokoli, káňata, sýčci nebo třeba rys ostrovid či tetřev. Obzvláště krásný je pak pohled na zdejší louky a mýtiny v období, kdy kvete hořec, jímž jsou posety. A jelikož je Woife zarytý ochránce přírody, dozvědí se výletníci i mnoho zajímavostí o tom, jak ochrana zdejší přírody funguje.

Foto: Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Na toulce po bavorské straně Šumavy

Nabídka výletů

V městečku Bodenmais si lze vybrat z další široké nabídky výletů po okolí. Od května do října jsou na programu téměř denně. Síť pěších stezek v nejbližším okolí je opravdu hustá, její délka čítá dohromady něco přes 200 km, některé vedou i do národního parku, který se rozprostírá nedaleko. Jednou za měsíc se konají speciální túry vedené buď odborníky, myslivci nebo samotným starostou. Popis tras a příběhy z okolí najdete v průvodci „Wander-full“, jenž je k dostání v místní turistické informační kanceláři.

Foto: Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Na túře s rodinou

Dobrodružství pro nejmenší

Zabavit děti na dovolené bývá někdy těžké. Ne však v rekreačním středisku Bodenmais, kde funguje tzv. „Äktschn-Club“. O zábavu je zde postaráno za každého počasí. Děti si tu mohou zkusit řadu aktivit od lukostřelby po hledání pokladu na Stříbrném vrchu či foukání skla. A zatímco se děti baví, rodiče si mohou dopřát chvilku pro sebe a vydat se za kulturou nebo na celodenní výlet.

Foto: Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Pauza na výhled

Toulky Bavorským lesem

Chcete se vydat s průvodcem za taji bavorské strany Šumavy? Využijte speciální nabídky víkendových toulek „Woid Woife´s Wanderwochende“ – třídenní pobyt od 99 EUR na osobu. Více se dozvíte na www.bodenmais.de.

Další zajímavosti z regionu: www.bodenmais-magazin.de

Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH

Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH Bahnhofstraße 56

Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH Bahnhofstraße 56 D – 94249 Bodenmais

Bodenmais Tourismus & Marketing GmbH Bahnhofstraße 56 D – 94249 Bodenmais Tel. + 49 9924 778 135

www.bodenmais.de

Výběr článků

Načítám