Hlavní obsah

Po stopách Elvise Presleyho

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městečko Bad Nauheim, kousek severně od Frankfurtu nad Mohanem, je Mekkou všech fanoušků rock´n´rollu. Právě zde, v lázeňském středisku uprostřed Hesenska, totiž mezi lety 1958 a 1960 korzoval ulicemi legendární Elvis Presley.

Foto: Bad Nauheim Stadtmarketing und Tourismus GmbH

European Elvis Festival se každoročně koná v Bad Nauheim, kde Elvis Presley žil během své vojenské služby v západním Německu. Letošní ročník proběhne od 19. do 21. srpna.

Článek

Na vojně v Německu

Koncem padesátých let minulého století vykonával tou dobou již ikonický Elvis Presley povinnou vojenskou službu ve Friedbergu. V sousedním Bad Nauheimu Elvis bydlel a trávil zde volný čas. Jeho fanoušci ho tu mohli běžně potkat například v jeho oblíbených kavárnách.

Foto: pixelio.de/Erich Bals

Pohled na městečko Bad Nauheim

Hotel Grunewald

Ačkoli zde král rock´n´rollu pobýval jen dva roky, i v Německu dodnes proudí fanoušci z celé Evropy i světa na místa, kde jejich idol pobýval. Tím místem je jednak Hotel Grunewald, kde si rodina Presleyových během Elvisova pobytu na vojně pronajala pokoje. Elvisův pokoj č. 10 je zde dodnes zachován přesně v té podobě, v jaké ho tu americká legenda zanechala. Hned vedle je náměstí nesoucí Elvisovo jméno s bustou. Další atrakcí je dům č. 14 v ulici Goethestraße, kam se nakonec celý Elvisovic klan v roce 1959 přestěhoval a jenž byl častým dějištěm bujarých večírků.

Seznámení s Priscillou

Bylo to právě zde, v západoněmeckém lázeňském městečku, kam se sjížděla honorace z celého světa. Zde Elvis poznal svou budoucí manželku, tehdy čtrnáctiletou Priscillu Ann Wagner. Po jejich seznámení na jednom z Elvisových večírků sice rodiče Priscilly nebyli z nápadníka jejich dcery nadšeni, brzy ale za jistých podmínek dovolili Priscille se s jejím o 10 let starším nápadníkem dále stýkat. Po jeho návratu do USA to zpočátku vypadalo, že se již dvojice nikdy neshledá. Až po dvou letech mohla Priscilla Elvise navštívit a v roce 1963 definitivně opustila západní Německo a následovala svou lásku do Gracelandu.

Foto: pixelio.de/Holger Seeger

Hotel Grunewald v Bad Nauheim, kde se nachází slavný Elvisův pokoj č. 10

Elvis stále žije

Alespoň během European Elvis Festival. Ten se v Bad Nauheim koná od roku 2002 každé léto. Fanoušci krále rock´n´rollu tak budou mít od 19. do 21. srpna možnost zavzpomínat na svůj idol přímo tam, kde před desítkami let žil. Na festival se každoročně sjíždějí fanoušci z celého světa. Na pódiu vystupují přední cover bandy, promítají se elvisovské filmy a jako pocta králi rock´n´rollu se uskuteční spanilá jízda cadillaců.

Užitečné odkazy

European Elvis Festival 2016 v Bad Nauheim: www.bad-nauheim.com

Další zajímavosti z Hessenska: www.hessen-tourismus.de

Užitečné tipy na výlety a dovolenou v Německu najdete na www.germany.travel

Související témata:

Výběr článků

Načítám