Hlavní obsah

Lužická jezerní krajina – Sportovní dovolená uprostřed jezerního království

Novinky, Německá turistická centrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kousek od českých hranic v blízkosti Drážďan se nachází oblast Lužických jezer, která nabízejí sportovní vyžití všem plavcům, běžcům, cyklistům, turistům a sportovním nadšencům, kteří svou dovolenou chtějí prožít aktivně. Plavte, běhejte a jezděte na kole rychleji a s úsměvem!

Foto: KnappenMan

Lužická jezerní krajina - sportovní ráj nejen pro plavce

Článek

Sportovní ráj pro každého

Nezáleží na tom, zda jste vrcholní sportovci či rodina s dětmi. Každý si v nádherné Lužické jezerní krajině, která se nachází jen pouhé dvě a půl hodiny od Prahy, najde své sportovní vyžití. Aktivní odpočinek, spoustu sportovních zážitků a soutěží nabízí ideální prostředí pro skvěle strávenou dovolenou, která vám nejen že vykouzlí úsměv na rtech, ale zlepší i vaši kondici a dostane vás do celkové pohody.

Foto: Seenland 100

Lužická 100

Rozsáhlá síť stezek k jízdě na kole či bruslení, přes tucet jezer ke koupání, nejrůznější závody v plachtění či běhu… – Lužická jezerní krajina nabízí se svými více než dvaceti novými jezery velkou škálu sportovního vyžití pro každého. Prostředí skýtá ideální tréninkové a závodní podmínky pro sportovní akce či aktivní dovolenou. Velké sportovní události a soutěže jsou cílem nejen pro profesionální sportovce, ale i pro volnočasové běžce či aktivní turisty.

Foto: Seenland 100

Lužická 100

Od 7. do 9. července 2017:  Akce „12. Lužická 100“ v městečku Großräschen

Bruslení, běh, jízda na kole, plavání či pěší turistika. Pohyb je hlavní doménou městečka Großräschen: ať už krátké trasy či maratón – každé dosažení cíle je pro sportovce neopakovatelným zážitkem. Sportovní akce „Lužická 100“ (Lausitzer Seenland 100) představuje tu největší a nejrůznorodější sportovní soutěž v Lužické jezerní krajině. Sportovci se mohou soutěže zúčastnit v jedné disciplíně nebo si mohou vybrat kombinaci disciplín.

Foto: Seenland 100

Lužická 100 - start cyklomaratonu

Trasy dlouhé i krátké pro malé i velké sportovce

V minulosti měli účastníci možnost závodit v bruslení na trase dlouhé 100 km. Od toho pramení název sportovní soutěže „Lužická 100“. Mezitím se stokilometrová trasa stala pro většinu soutěžících příliš dlouhou, proto jsou dnes nabízeny také kratší trasy. Každý den se předávají medaile. Pátek je typický pro běžecké a pěší závody. V sobotu ráno mohou cyklisté na sedmi různých trasách objevovat jezerní krajinu. Účastníkům je k dispozici pět hojně vybavených občerstvovacích stanovišť. Dnešní rok se očekává účast více jak 3000 soutěžících, kteří si mohou zasoutěžit hned v několikero disciplínách. V přístavu městečka doznívá pak soutěžní den – a to v pravém slova smyslu. Při západu slunce a při živé kapele si sportovci sdílejí své zážitky ze soutěží a oslavují své úspěchy.

Foto: KnappenMan

Triatlon KnappenMan

27. a 28. srpen 2017: „Sparkassen Knappen Man“ – rychlý triatlon v Lužické jezerní krajině

Zapomeňte na IronMana. Koncem srpna se koná KnappenMan. Kdo se při čtení tohoto jména zarazí, ať si vzpomene na britský závod IronMan. Na stejnou výzvu se mohou soutěžící těšit v obci Lohsa nedaleko Hoyerswerdy v Sasku. Tato krajina s Dreiwerbenským jezerem nabízí ideální kulisu pro nové a lepší výkony a sportovní výzvy.

Foto: KnappenMan

Triatlon KnappenMan

Trojitá výzva pro každého

Každoročně se najde více jak tisíc sportovních nadšenců, kteří chtějí ve „vytrvalostním trojboji“ poměřit svoje síly. Jedno jestli dětské či mládežnické soutěže, sprint, olympijská střední, poloviční nebo dlouhá vzdálenost – každý si najde to své. Jezerní krajina, která vznikla sanováním hnědouhelných dolů, je už dlouhá léta osvědčeným prostředím pro tréninky či závody. Rozsáhlé vodní plochy, rychlé ploché cyklostezky skrz jezerní krajinu a různorodé běžecké tratě uprostřed přírody nabízejí výborné tréninkové prostředí pro vytrvalostní sportovce.

Foto: KnappenMan

Triatlon KnappenMan

Sportovní akce v Lužické jezerní krajině

7.-9.7.2017: Lužická 100 www.seenland100.de

27.-28.8. 2017: Sparkassen Knappen Man www.knappenman.de

Další informace o Lužické jezerní krajině najdete na www.lausitzerseenland.de

Inspiraci pro dovolenou v Německu načerpáte také na www.germany.travel

Výběr článků

Načítám