Hlavní obsah

Bavorské zážitky v krásné přírodě

Novinky, Německá turistická centrála

V Berchtesgadensku zve král Watzmann do své působivé říše: Alpská krajina, rázovitá údolí a nedotčená příroda, malebné vesničky, hluboko zakořeněné tradice a světová kultura dělají z Berchtesgadenska jednu z nejlepších adres pro cestování plné aktivit a zážitků. To vše v jihovýchodní části Bavorska, v dojezdu 4,5 h od Prahy.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Vítejte v Berchtesgadenu

Článek

Eldorádo pro fanoušky outdoorových aktivit

Barevné zahrady, bohatě zásobená občerstvení a odloučené horské pastviny čekají na své objevení stejně jako malebná koupací jezera a tajuplné soutěsky. Nabídka turistických stezek v Berchtesgadensku obsahuje přes 1000 km a sahá od příjemných procházek až po výstupy na vrcholky hor s přechodem vrcholu hory Watzmann ve výši 2.713 m a náročné horolezecké pasáže. Neměla by chybět provázená túra z nabídky jediného Alpského národního parku Berchtesgaden. Turistické stezky v národním parku obsahují zhruba 260 km cest a zprostředkovávají mnohé informace k fauně a floře v chráněném území. Klasikou Berchtesgadenska je turistický festival Berchtesgadener Land Wanderfestival, během kterého lze vyzkoušet nejen početné provázené výpravy, ale i 24h výlety, které jsou nejen výzvou, ale zejména neopakovatelným zážitkem.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Chcete tajný tip na výlet? Zkuste se vydat ke „Kärlingerhaus“ u jezera Funten (Funtensee). Vydejte se sem v brzkých ranních hodinách na elektrolodi přes jezero Königssee, obklopené ze všech stran mohutnými skalními stěnami a táhnoucí se jako fjord jediným národním parkem Alp v Německu. Během přejezdu k poloostrovu St. Bartholomä s barokním kostelem, známým především díky červeně barveným kopulím, uslyšíte proslavenou ozvěnu – například během lodníkova troubení na trubku. Po 3h výstupu se dostanete ke Kärlingerhaus, který patří k nejkrásnějším místům celých Alp a který v zimě patří mezí nejstudenější místa v Německu. O Vánocích 2006 zde bylo naměřeno -45 °C!

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Berchtesgadensko je dále i rájem pro zážitkovou cyklistiku, rodinnou cyklistiku a v neposlední řadě i pro sportovní a sjezdovou. Velmi dobře značená síť cyklostezek s nabídkou 16 výletních tras pro kola i elektrokola, stejně jako množství stezek pro horská kola nabízí nepřeberné množství vyjížďkových kombinací. Kromě toho je Berchtesgadensko protínáno 7 nadregionálními cyklostezkami. Na trase Bodamské jezero – Královské jezero (Königssee) je Berchtesgadensko považováno za naprostý vrchol cesty, nejen díky skvělému servisu, ale díky krásám přírody a památkám.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Když počasí zazlobí, v Berchtesgadensku se vám i přesto bude líbit.

Kromě velkrysé nabídky turistických a cyklostezek všech úrovní vás Berchtesgadensko zve na zážitky spojené se světově známými pamětihodnostmi, jako jsou Königssee, Orlí hnízdo (Kehlsteinhaus) a solné doly. Tímto tedy nepřijde zkrátka ani téma kultura a památky. Velkou výhodou je i fakt, že mnoho pamětihodností a výletních cílů nezávisí na rozmarech počasí, i když by náhodou několik týdnu mělo snad pršet. Také na mnohé turistické stezky se můžete vydat i ve špatném počasí.

Foto: Berchtesgadener Land Tourismus GmbH

Takže – vyražte za poznáváním nových zážitků do Berchtesgadenska! Příjemní lidé a krásná příroda se vás už nemohou dočkat!

Související témata:

Výběr článků

Načítám