Hlavní obsah

Ostrov lásky i ostrov plodnosti: Máme pro vás tipy na nejromantičtější místa světa

Dřevěný bungalov ukrytý v háji kokosových palem, večeře na pláži, snídaně na terase… Romantika, kterou nabízejí některá místa planety je mnohdy až kýčovitá. K blížícímu se Valentýnu ale trocha kýče prostě patří. Pojďte se tedy podívat na žebříček těch nejromantičtějších míst planety – na ostrov srdce Tahiti, na romantickou Svatou Lucii, na ostrov plodnosti Cozumel a na další místa zadaná pro zamilované.

Foto: ESO travel

Vodní bungalov ve Francouzské Polynésii – tady by si nechali líbit oslavy Valentýna i jeho zarytí odpůrci.

Článek

Jsou místa, která mají pro zamilované páry zvláštní kouzlo. V Evropě první příčku jasně okupuje Paříž, nicméně útočiště zamilovaných párů najdete i za hranicemi starého kontinentu. A mnoho z nich přidává k puncu romantiky ještě pořádnou dávku soukromí v luxusním zázemí.

Na Tahiti, ostrov lásky

Říká se mu ostrov lásky, někdy také ostrov srdce a snad každému se vybaví houpavý tanec místních dívek. Výmluvné pohyby boků mají nejen erotický podtón, ale pro Polynésany jde zároveň o vyprávění příběhů z jejich historie. I proto těžce nesli, když jim Evropané-kolonizátoři tradiční tance na více než století zakázali. Tančili proto tajně, v ústraní. Dnes by si ale bez tance Tahiti dokázal představit jen málokdo.

Foto: ESO travel

Tohle je Bora Bora, soused Tahiti a jeden z nejkrásnějších ostrovů planety.

Tahiti je vulkanického původu, proto se tu turisté dočkají kromě tradičních „bílých“ pláží i spousty pláží, které pokrývá černý písek. Přímo na některých z nich pak leží romantické bungalovy. Stačí je vidět na fotce a člověk chápe, proč je Tahiti jednou z nejromantičtějších adres světa.

Více zajímavých informací o Tahiti najdete v článku Krásné ženy a černý písek najdete na ostrově lásky Tahiti 

Romantice přejí i Maledivy

Další proslavenou a "ultraromantickou" destinací je souostroví Maledivy. Podívejte se na články, které popisují zdejší luxus a unikátní resorty:

Ostatně svůj význam tu mají i tradiční květiny, kterými se místní zdobí. Této květinové ozdobě se říká „tiara“ a pokud se na vás v baru usmívá dívka s květinou za pravým uchem, říká vám tím, že je volná. Ozdoba za levým uchem naopak symbolizuje zadaný stav. Květina vpletená do copu pak vysílá jasný vzkaz – Následuj mě!

Ostrov plodnosti – mexický Cozumel

Cozumel je největší mexický ostrov, jedna z nejlepších potápěčských lokalit planety i místo, kam jezdí mexické ženy, které mají problémy s početím. Cozumel totiž býval považovaný za centrum kultu bohyně Ixchel, která měla patronaci právě nad plodností a těhotenstvím. Svůj vliv tady ale nejspíš hrají i další faktory – klid, nádherné počasí, unikátní příroda a soukromí, které se párům ve zdejších resortech dostává.

Foto: archiv autora

Cozumel je od přelomu tisíciletí pravidelnou zastávkou velkých zaoceánských parníků.

I když je pravda, že turistů na Cozumelu přibývá. Dílem i díky výstavbě dvou velkých mol pro zaoceánské lodě. Dokončena byla na přelomu tisíciletí a Cozumel se krátce na to stal pravidelnou zastávkou v itineráři plaveb po Karibiku. Většinu těchto jednodenních návštěvníků, kteří se vylodí, ale pojme hlavní město San Miguel s nákupní bezcelní zónou a na většině zdejších krásných pláží je pořád – na to, že jde o Karibik – až neuvěřitelný klid.

Svatá Lucie vévodí romantickým žebříčkům

O ostrov Svatá Lucie se kdysi bojovalo podobně jako o Helenu Trojskou – i proto si vysloužila označení „Helena západu“. Mimo to je navíc tenhle ostrůvek i neuvěřitelně krásný. A s žádným jiným si ho nespletete – tyčí se nad ním totiž Malý a Velký Piton, vulkány a zároveň důkazy toho, že i Svatá Lucie je sopečného původu.

Foto: ESO travel

Takhle si poležet můžete v únoru právě v Karibiku.

Většina turistického zázemí je na Svaté Lucii soustředěna na severozápadní pobřeží. Tady leží většina luxusních resortů a právě tady můžete v některé z restaurací kousek od pláže povečeřet mořské plody, mimochodem prý silné afrodiziakum. Romantická večeře spolu s vůní kokosového oleje a kakaa – produktů, které Svatá Lucie ve velkém množství vyváží – navodí mámivou atmosféru a člověk se nediví tomu, že v jednom z žebříčků nejromantičtějších míst obsadila právě Svatá Lucie první místo.

Historický trh v Castries, kde vám místní dají ochutnat i něco ze zásob tady vyráběného rumu, případně sopečné lázně Sulphur Springs ukryté uprostřed bujné tropické vegetace jsou už jen příjemnými bonusy navíc.

Od lovců lebek k romantice – Mindoro

Býval peklem, teď je rájem. Na ostrově Mindoro kdysi řádili lovci lebek, příslušníci kmene Ifugao. Jejich oblíbenou kratochvílí bylo napichování hlav mrtvých nepřátel na kůly okolo jejich příbytků. Dnes už to tito domorodci nedělají, nicméně třeba krevní mstu praktikují dodnes. Turisté ale mohou být bez obav.

Foto: archiv autora

Ostrov Mindoro dřív patřil lovcům lebek – dnes je oblíbenou romantickou destinací.

Mindoro je pátým největším ostrovem Filipín a v současnosti i častým cílem zamilovaných párů. Největší koncentrace jich je v letovisku Coco Beach – logicky, právě tady je totiž pás luxusních resortů, včetně jednoho s přílepkem „eko“. Ten využívá přírodní zdroje a jeho bungalovy jsou postavené ze dřeva a z dalších recyklovatelných materiálů. Mindoro zatím nepatří mezi příliš známé destinace, turistů je tady minimum, a přízvisko „kokosový ráj“ je tak zcela na místě.

Mauritius – klasika v Indickém oceánu

I Mauritius patří k top romantickým destinacím. Nicméně zdejší romantika není pro každého. Je totiž pořádně drahá. Mauritius je malý ostrov a sází na exkluzivitu. Resortů tady proto není tolik a ty, které tu jsou, mají velmi často čtyři nebo pět hvězdiček.

Foto: ESO travel

Ostrov Mauritius si nespletete – díky masivu hory Morne.

Mauritius si stejně jako Svatou Lucii nespletete. Tyčí se nad ním totiž masiv hory Morne – světově proslulé, krásné a tajemné. Jako z jiného světa pak působí Chamarel, zvrásněná různobarevná země, kterou takto vybarvila nestejnoměrně tuhnoucí láva. Světovou proslulost si vysloužily i zdejší obrovské lekníny, které unesou malé dítě, a ideální podmínky pro potápění. Označení „perla Indického oceánu“ je tak vcelku na místě.

Inzertní sdělení: Vydejte se za romantikou!

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a Střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů:

Vydejte se na nejkrásnější místa planety! Desetidenní zájezd, který kombinuje pobyt na nejkrásnějším ostrově světa – Bora Bora, s pobytem na ostrově lásky Tahiti. Takto vypadá ráj!

Užijte si sedm dní na ostrově Mauritius, který je označovaný za perlu Indického oceánu. Minimum turistů, maximální soukromí a perfektní služby. Můžete mít i vlastního komorníka!

Podle mnohých jde o nejromantičtější místo světa. Svatá Lucie je místo, kde se o vás královsky postarají. Je rájem potápěčů, sportovců i zamilovaných dvojic. A vynechat nesmíte unikátní přírodní lázně!

Čtěte dále:

Přečtěte si také o planině Nazca, o ostrově Dominika, nebo o silnicích smrti. Přehled všech článků najdete na hlavní stránce rubriky

Autor: Lucie Štěrbová & Tomáš Cikán

Anketa

Které místo je podle vás nejromantičtější?
Svatá Lucie
9,1 %
Cozumel
3,3 %
Tahiti
66,4 %
Mauritius
18,2 %
Mindoro
3 %
Celkem hlasovalo 1102 čtenářů.

Lodě přejí romantice

Plavba na lodi je velkým romantickým dobrodružstvím. I když pravda – dobrodružství asi není to správné slovo. Zaoceánské parníky jsou města na vodě, kde se vám dostane všech služeb, a nebýt modré hladiny všude okolo, člověk by ani nezaznamenal, že je na lodi a ne v luxusním hotelovém resortu.

Vyplout se dá i v únoru. Ne sice po Středomoří (tyto plavby se v nabídkách objevují až na konci jara) se zastávkou na „superromantickém“ ostrově Santorini, ale po vodách Karibiku. Vyplouvá se z floridského mysu Canaveral a cílem jsou ostrůvky rozeseté po Karibiku.

Staví se obvykle tam, kde je přístavní molo dostatečně velké pro přijetí takovéto lodi. Případně v blízkosti některého z ostrovů a turisté se pak na pevninu dopraví v menších lodích. Oblíbenými zastávkami jsou třeba ostrov Cozumel, Svatý Martin nebo Svatý Tomáš.

A platí, že dovolená na lodi už dnes není nedostupnou záležitostí. Dva týdny v Karibiku vyjdou na zhruba padesát tisíc korun, ceny zájezdů po Středomoří se pohybují okolo hranice patnácti tisíc.

Více informací o lodích, průběhu plavby, nebo o zajímavých místech v itinerářích najdete v článcích:

Související články

Výběr článků

Načítám