Hlavní obsah

Zvrácené živobytí: Túry do ghetta v Bronxu

Novinky, Klára Fischleinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Real Bronx Tours lákala evropské turisty na prohlídku temné části New Yorku. To, jakým způsobem průvodce na těchto výpravách Bronx popisoval, pobouřilo zdejší obyvatele. Chystají protikampaň.

Foto: Profimedia.cz

Úroveň života v newyorském Bronxu se v současnosti zvyšuje. Alespoň podle místních obyvatel

Článek

Bronx v americkém New Yorku má za sebou velmi temnou minulost. V druhé polovině minulého století byl centrem kriminálních živlů a pohybovat se tu nebylo vůbec bezpečné. Z toho se rozhodla profitovat společnost Real Bronx Tours, která nabízela turistům údajně skutečný pohled na tuto část New Yorku z bezpečné vzdálenosti. Bronx označovala jako ghetto.

Bronx není jenom špatný

Za cenu 45 dolarů (přibližně 910 korun) jezdily třikrát týdně skupiny především evropských turistů do Bronxu a poslouchaly příběh o newyorském ghettu proslulém drogami a vysokou kriminalitou. To rozčílilo zdejší obyvatele. Brání se tím, že Bronx už není tím, čím býval, že není žádným zločineckým doupětem. Kvůli obraně svého domova volali a psali do společnosti Real Bronx Tours. Tam nikdo nereagoval. Od čtvrtka navíc přestaly fungovat webové stránky firmy.

Místní se ale nevzdávají a plánují spustit protikampaň, která ukáže Bronx v pravém světle. Odrážejí se rovnou od světlých momentů v jinak podmračené historii této městské části. Aktivisté připomínají, že v Bronxu vyrůstali i významné americké osobnosti jako ministr zahraničních věcí Colin Powell nebo soudkyně Nejvyššího soudu USA Sonia Sotomayorová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám