Hlavní obsah

Zima klepe na dveře. Lyžařské zájezdy v předprodejích rychle mizí

Novinky, fis

Teprve pomaličku doznívá babí léto a málokdo z nás už si připouští, že zima se opět blíží. Důkazem toho je ovšem předprodej lyžařských zájezdů, který je v plném proudu. Právě v předprodejích mizí podle cestovních kanceláří ty nejlepší nabídky.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obdobně jako v minulých letech bude největší část českých turistů cestujících v zimní sezóně za sněhovými radovánkami do zahraničí brázdit svahy italských a rakouských Alp. Vyplývá to z aktuálních statistik cestovních kanceláří. Oblíbená zůstává také Francie a čím dál větší popularitě se těší sousední Slovensko.

„Nejvíce lidí u nás kupuje zájezdy do Val Di Fiemme v italských Dolomitech a do středisek Bormio a Santa Caterina v oblasti Alta Valtellina. V Rakousku vede Nassfeld, Kaprun a oblast Brixentalu. V porovnání s loňskem registrujeme i výrazný nárůst zájmu o tří až čtyřdenní pobyty v Rakousku,“ přiblížil Novinkám Jan Osúch, mluvčí CK Fischer, která nabízí lyžařské zájezdy pod značkou Nev-Dama.

Osúch radí s případnou koupí zimní dovolené na horách příliš neotálet. „V loňské sezóně jsme dva ze tří zájezdů prodali do konce října. V případě zimní dovolené totiž platí ještě více než u letních zájezdů, že nejlepší místa rychle mizí. Kapacita horských chat a hotelů je mnohem omezenější, než je tomu u letních resortů,“ vysvětlil.

Češi se vracejí na Slovensko

Každý turista má na výběr destinace svůj osobní filtr — ke zvážení je délka cesty, záruka sněhu a dobrého počasí, nabídka a ceny služeb, případně i speciální nabídky pro rodiny s dětmi.

„Tradičně zaznamenáváme největší zájem o lyžování v Itálii, především co se týče týdenních zájezdů. Je jedničkou díky garanci počasí, které je tam stabilnější než třeba v rakouských Alpách, a také díky příznivým cenám. Například ubytování v apartmánech tam vychází výhodněji než v Rakousku. O to je velký zájem hlavně na kratší pobyty — prodloužené víkendy, protože je blízko,“ řekl Novinkám marketingový ředitel CK Exim Tours Stanislav Zíma.

Dále uvedl, že pozadu nezůstává ani Francie a v posledních dvou sezónách více a více klientů vyráží za zimními sporty na Slovensko. „Velmi se tam zvyšuje kvalita služeb. Některé turisty tam možná vrací i nostalgie,“ přiblížil Zíma.

Tip: Udělejte si vedle lyžování letos čas na nové zážitky a vyzkoušejte třeba jízdu na snowbiku, neboli sněžném kole. V zimních resortech přibývá také sáňkařských drah a do módy se vrací i bruslení na zamrzlých vodních plochách.

Reklama

Výběr článků

Načítám