Hlavní obsah

Ženu nechtěli pustit do letadla kvůli tričku. Musela si obléct reflexní vestu

Do reflexní vesty se musela navléct jedna z cestujících australských aerolinek Jetstar. Personál ji údajně nechtěl do letadla pustit v jejím krátkém svrchním dílu oblečení, který považoval za bikiny. Pasažérka zážitek označuje za dehonestující nejen vůči sobě, ale ženám obecně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Modelka Isabelle Eleanorová měla v pondělí namířeno z australského města Gold Coast do Melbourne, když se málem nedostala do letadla, píše server Independent.

Personál ji informoval, že není možné, aby letěla v bikinách, přestože žena uvedla, že nejde o vrchní díl plavek, ale takzvaný crop top, tedy krátké tričko.

Jelikož neměla žádné oblečení, kterým by se zakryla, dostala reflexní vestu. „Přišla jsem si trapně, byla jsem ponížená, každý se na mě díval,“ uvedla žena, která se o nepříjemný zážitek podělila také v příspěvku na Instagramu. Uvedla v něm mimo jiné, že společnost stále diktuje lidem, zejména pak ženám, jak by se měly oblékat.

„Být veřejně ponížena kvůli kusu oblečení nebo vystavení kůže je zastaralé a diskriminující zacházení,“ napsala modelka. Později zveřejnila také oděv, v němž původně letěla, a doprovodila ho ironickým popiskem, že velmi ráda žije ve 20. letech minulého století. Doplnila rovněž, že se staví proti veškerým formám šikany.

Aerolinky se omluvily

Server Independent uvádí, že aerolinky Jetstar crop topy nezakazují. Cestující musejí mít především boty a měli by se zdržet nošení oděvů s urážlivým textem či obrázky, což zahrnuje například vulgarismy nebo nevhodné symboly.

„Isabelle jsme kontaktovali a za její problém a jeho řešení jsme se omluvili. Bylo to nedorozumění, posádce jsme připomněli, jaká pravidla vyžadujeme,“ okomentoval situaci mluvčí aerolinek. „Ačkoli máme základní standardy, co se týče odívání, crop topy zakázané nejsou,“ uzavřel.

Dvacetičlennou rodinu vykázali v USA z letadla kvůli jedné roušce pod nosem

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám