Hlavní obsah

Žena se musela před nástupem do letadla převléct. Byla prý moc obscénní

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američanka Kayla Eubanksová se málem nedostala kvůli svému oblečení do letadla. Podle personálu společnosti Southwest Airlines byl její krátký top příliš neslušný a obscénní a porušoval firemní dress code. Ženě nakonec pomohl kapitán letounu, který jí půjčil své tričko. S ním jí už bylo umožněno na palubu nastoupit, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena uvedla, že na stránkách společnosti nenašla ani zmínku o pravidlech odívání, která jsou vyžadována po cestujících. „Řekli mi, že by na mě mohli pasažéři zírat a mohla bych je urazit,“ napsala Eubanksová v příspěvku na Twitteru, k němuž přiložila i fotografii svého oděvu. „Zajímalo by mě, jak moje tričko ovlivní let, mě samotnou, ostatní cestující, nebo dokonce pilota,“ doplnila.

U odletové brány ji zaměstnankyně nechtěla pustit do letadla právě kvůli jejímu údajně příliš krátkému topu. „Nechcete mě pustit na palubu kvůli pravidlům, jejichž existenci nemůžete doložit?“ opáčila Eubanksová s tím, že na stránkách žádný dress code nenašla.

K rozepři byl nakonec přivolán kapitán letadla, který ženě nabídl své tričko, aby mohla nastoupit. Eubanksová se tak na palubu sice dostala, po přistání na ni však čekal vedoucí zaměstnanec.

„Nahoře nemáte příliš oblečení. Docela hodně odhaluje,“ řekl ženě. Dodal prý, že v budoucnu nebude moct se Southwest Airlines létat, pokud bude takto vyzývavě oděna. Podle Eubanksové však společnosti nejde vůbec o pravidla, ale spíše o posuzování ženského těla.

Cestující nakonec obdržela omluvu i refundaci. „Naši zaměstnanci jsou zodpovědní za bezpečnost a pohodlí všech lidí na palubě. Snažíme se budovat prostředí přátelské k rodinám, a proto žádáme cestující, aby při cestování užili svůj dobrý úsudek a byli diskrétní,“ doplnil mluvčí aerolinek s tím, že Eubanksová byla za tento konkrétní incident odškodněna.

Žena porodila v letadle, po přistání se dočkala ovací

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám