Hlavní obsah

Žena dala facku cestujícímu. Letadlo kvůli ní nouzově přistálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O hladkém průběhu letu si mohli cestující společnosti Jet2 nechat v pondělí jen zdát. Během cesty z Manchesteru do Turecka totiž jednu z pasažérek značně rozezlila nadmíra hluku, a tak si nejprve stěžovala posádce, pak urážela ostatní lidi na palubě, až nakonec dva z nich zfackovala. Letadlo kvůli tomu muselo nouzově přistát ve Vídni.

Foto: Profimedia.cz

K incidentu došlo u společnosti Jet2 (ilustrační foto).

Článek

Problémy začaly asi po hodině a půl cesty do turecké Antalye. Žena podle jednoho ze svědků, jenž si nepřál být jmenován, začala brblat a nadávat. „V letadle bylo hodně hluku,“ zkonstatoval cestující pro list Manchester Evening News.

Žena posléze odešla do přední části letadla. „Byla dost naštvaná na posádku a nic ji nedokázalo uklidnit. Její hlas nabíral na hlasitosti a agresivitě, nakonec křičela lidem přímo do obličeje,“ tvrdí svědek incidentu. Podle jiných cestujících začala být žena rozčílená už na letišti před cestou. Zřejmě za to mohl i dětský pláč.

„Jeden zákazník něco řekl a ona mu vrazila facku. Ten muž se pak postavil a snažil se uklidnit situaci, nakonec ji odvedl do zadní části letadla,“ uvedl nejmenovaný svědek.

Z Prahy do Reykjavíku začnou létat nové islandské aerolinky

Cestování

Další cestující vypověděli, že žena před nouzovým přistáním stihla zfackovat ještě dalšího pasažéra. „Personál situaci vyřešil velmi dobře. Nikdo té ženě nedokázal pomoct, přestala se ovládat,“ doplnil svědek.

Společnost Jet2 poslala cestujícím zprávu, kde se za incident omluvila. „Je nám líto, že kvůli rušivému chování vaši spolucestující musel být let odkloněn do Vídně.“ Mluvčí aerolinek následně pro server Independent uvedl, že žena byla v rakouské metropoli vyvedena z letadla.

Tři opilí cestující způsobili rozruch na palubě, s aerolinkami už si nezalétají

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám