Hlavní obsah

Zapomeňte na moře, hitem jsou lázně

Právo, Elen Langerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníte o dovolené, ve které se snoubí relaxace s aktivním pohybem, komfortním ubytováním a báječným koupáním? Nemusíte hledat v zahraničí. Všechno vám nabízejí české a moravské lázně. Kouzlo blahodárných odpočinkových pobytů si v posledních letech vychutnává stále více lidí. Už dávno sem nejezdí jenom na léčebné pobyty hrazené zdravotními pojišťovnami. Jednotlivá lázeňská střediska se doslova předhánějí v nabídkách komerčních pobytů.

Článek

V lázních se tak můžete nechat hýčkat nejrůznějšími exotickými masážemi a speciálními koupelemi, svěřit se do péče kosmetiček a vizážistek, nebo si jen tak užívat romantických procházek a kulturních večerů se svým partnerem.

Vybrat si můžete i pobyty zaměřené na snížení váhy, pročištění organismu nebo na zlepšení vaší kondice. Vedlejším produktem rekreace v lázních je očista duše – lázeňské areály se vyznačují tím, že zde vládne klid a pohoda.

Nechte se hýčkat v Mariánských Lázních

Za odpočinkem do jednoho z nejkrásnějších lázeňských míst v Evropě se vydejte do Mariánských Lázní. Sázejí zde vedle vyhlášených léčebných procedur i na relaxační a zkrášlující pobyty pro ženy. Dámy, které si zakoupí pobyt Beauty & Relax, se nechají rozmazlovat nejenom masážemi, ale i pedikúrou, manikúrou a kosmetickými procedurami.

Z mnoha komerčních pobytů si vyberou i pánové, v rámci nabídky Sport & Relax zamíří milovníci vody za plaváním do zdejšího bazénu, vyznavači venkovního sportu zvolí turistiku, tenis, nordic walking či cvičení v přírodě.

Den strávený ozdravným odpočinkem pak zakončí procházkou po lázeňském centru města chlubícího se spoustou architektonických skvostů. Určitě nevynechejte ani Zpívající fontánu.

Velikonoční Poděbrady

Dalším lázeňským centrem jsou Poděbrady. Historické lázeňské budovy skryté v zeleni parků poskytují svým návštěvníkům atmosféru příjemného prázdninového střediska s mnoha možnostmi pro rekreaci i zábavu.

Foto: Profimedia.cz

Zámek Poděbrady

Zaměřují se zde nejen na nejrůznější relaxační programy pro dámy i pány, ale i na speciální pobyty pro seniory. V rámci nich se lidé v pokročilejším věku nechají hýčkat balneoprocedurami, ale i pro ně na míru připravenými kulturními vystoupeními.

Nejaktuálnější komerční nabídka lázní Poděbrady nese přízvisko „Velikonoční“, a v rámci ní si tu vychutnáte celou škálu tematických kulturních programů, včetně velikonočního koncertu.

Den pro mou lásku v Bohdanči

Malebné Léčebné lázně Bohdaneč najdete poblíž Pardubic. Nádherné prostředí je ideálním místem ke strávení vaší dovolené či víkendového pobytu. Načerpáte tu nové síly a zapomenete na každodenní starosti všedního dne.

Foto: Profimedia.cz

Masarykovo náměstí v lázních Bohdaneč

Pro páry, které si chtějí užít romantiku spojenou s regenerací těla i duše, tu mají připraven „Den pro mou lásku“. V tomto programu je pro zamilované nachystaná vířivka pro privátní využití, romantická večeře při svíčkách s kvalitním vínem a masáže.

Probuzení v Lednici

Historické památky a unikátní přírodní krásy na vás čekají i na Moravě, třeba v nedávno otevřených moderních léčebných Lázních Lednice, nejmladších lázních v ČR. Jejich hlavním léčebným zdrojem je v Evropě nejkvalitnější jodobromová minerální voda.

Povzbuďte zde své zimou unavené tělo v rámci relaxačních pobytů „Jarní probuzení“ či „Jarní vábení“. Kromě jarní očisty a nejrůznějších léčebných kúr, koupelí a masáží slibují i návštěvu Valtického podzemí spojenou s degustací vín.

Foto: Lucie Poštolková, Novinky

Nebo načerpejte síly a novou energii z balíčku procedur s poetickým názvem Tajemná krása moře. Dokonale uvolní celé vaše tělo mořskými koupelemi, peelingy a zábaly. Procházky pohádkovým zámeckým okolím pak vaši péči o tělo i duši zcela jistě příjemně završí.

Čokoládová rošáda v Lázních Velichovky

Svět klidu a odpočinku si dopřejte v Lázních Velichovky, posazených do zvlněné krajiny Královéhradeckého kraje.

V lázeňském areálu, který patří k nejkrásnějším u nás, se můžete projít po překrásném lázeňském parku, poslechnout si koncert na promenádě nebo se v pozdějších hodinách pobavit na některém ze zdejších tanečních večerů.

Foto: Profimedia.cz

Masarykův dům z roku 1923 v lázních Velichovky

V těchto lázních se kromě standardních komerčních pobytů můžete nechat hýčkat sladkou medovou terapií, která obnovuje přirozené detoxikační schopnosti organismu a osvěžuje i omlazuje pleť.

Pokud nebudete mít pochutin dost, pokračujte procedurami v Čokoládové rošádě. S tímto proslulým sladkým pokušením však tentokrát zaručeně nepřiberete – jedná se totiž o exkluzivní ošetření těla, které potěší všechny vaše smysly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám