Hlavní obsah

Za močení do moře budou ve Španělsku padat pokuty

Pokuta ve výši až 18 tisíc korun čeká na ty, kteří budou ve španělském městě Vigo močit do moře. Rozhodla o tom tamní radnice s tím, že ulevování si na veřejnosti, kam bezesporu spadá i moře či pláž, je bráno jako přestupek a porušování hygienických předpisů.

Foto: Profimedia.cz

Za močení v moři, ale i na pláži, budou padat pokuty (ilustrační foto).

Článek

Radnice města Vigo, které se nachází v regionu Galicie, uvedla, že nechá v hlavní sezoně nainstalovat veřejné toalety, aby si návštěvníci nemuseli ulevovat do moře. Pokud to přesto budou dělat, čeká je pokuta ve výši až 18 tisíc korun, uvádí Daily Mail. Jak budou úřady zjišťovat, zda návštěvníci močí ve vodě, není úplně jasné.

Španělsko přitom před létem zavádí více zákazů. Například plavky si musejí lidé schovat opravdu až na pláž, protože pokud se v nich budou promenádovat ve městě, čeká je rovněž pokuta. Ta hrozí i pánům, kteří vyrazí do ulic bez trika.

Bez trička ve městě? Ve Španělsku za to padají pokuty

Cestování

Série nových pravidel, která začala platit 18. července, také zakazuje, aby si lidé dopředu vyhradili místo na pláži tak, že položí na písek ručník. Mimo to je v moři zakázáno používání mýdel, pokuty pak čekají i na ty návštěvníky, kteří budou dělat nepořádek nebo se rozhodnou na pláži grilovat či vařit na plynových lahvích.

Nové předpisy mají zamezit tomu, aby se turisté či místní chovali nespolečensky. Ze stejného důvodu se například skupina několika podniků na Mallorce rozhodla zakázat jisté druhy oblečení (mj. fotbalové dresy či trička bez rukávů), aby odradila návštěvníky, kteří chtějí jen pít alkohol. V baleárských resortech s all inclusive stravováním je také omezen počet nápojů, které si denně hosté mohou dopřát.

Také zákaz fotbalových dresů má umravnit opilé turisty na Mallorce

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám