Hlavní obsah

Bez trička ve městě? Ve Španělsku za to padají pokuty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tropické letní teploty se kvapem blíží, řada pánů proto bude možná v pokušení sundat si ve městě tričko. V některých španělských destinacích by s tím však nepochodili, například v Barceloně či na Mallorce za to totiž hrozí pokuty ve výši až 7000 korun. Zákaz se vztahuje i na dámy, které by chtěly do rozpálených ulic vyrazit jen v plavkách.

Foto: Profimedia.cz

Plavky jsou v Barceloně povolené jen na pláži. Do města v nich turisté nemohou (ilustrační foto).

Článek

Odhalená těla jsou ve zmíněných španělských destinacích povolená pouze na plážích, do města se turisté musejí obléct. Na ne tolik známou vyhlášku upozorňuje server Chronicle Live.

„V některých částech Španělska je protizákonné být na ulici jen v plavkách či bikinách. Někde je také zakázaná holá hruď. Úřady vás v takovém případě mohou pokutovat,“ upozornilo před nacházející letní sezonou britské ministerstvo zahraničí – mezi Brity je totiž Španělsko velmi populární.

Žádná mýdla v plážových sprchách

Ve Španělsku ovšem platí i řada dalších vyhlášek, na které by si turisté měli dát pozor. Například je zakázáno ve všech plážových venkovních sprchách používat mýdlo, šampon či sprchový gel. Je to kvůli látkám, které jsou v produktech obsažené a mohly by uškodit živočichům v moři. Za porušení hrozí pokuty ve výši až 18 tisíc korun.

Přespávání na pláži je zakázáno například ve Valencii. Je tím míněno jak spaní pod širákem, tak kempování. S plážemi se pojí také zákaz svlékání. Nazí se mohou turisté vystavovat pouze na vyhrazených nudistických plážích.

Kromě toho bude od léta na několika barcelonských plážích zakázáno kouření. Tamní radnice krok odůvodňuje tím, že kuřáci často odhazovali nedopalky do písku. Špačky pak znečišťovaly samotnou pláž nebo moře. Za porušení zákazu budou hrozit pokuty ve výši přes 700 korun.

Už žádné špačky v písku. Barcelonské pláže budou od léta bez cigaret

Cestování

Reklama

Související články

Alicante nabízí to nejlepší ze Španělska

Nekonečné pláže pobřeží Costa Blanca. Hornaté vnitrozemí s množstvím zeleně. Pestrá středomořská kuchyně. A příjemné podnebí po celý rok. V Alicante si užijete...

Výběr článků

Načítám