Hlavní obsah

Z úderu blesku do stěny Grand Canyonu tuhne krev v žilách

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě není mnoho přírodních útvarů, které by měly věhlasnější jméno než arizonský Grand Canyon v USA. Fotografové z celého světa se sem každoročně sjíždějí, aby zde pořídili snímky, které následně okouzlí celý svět. K výjimečnému snímku však potřebujete štěstí. A to fotograf Travis Roe měl.

Foto: Travis Roe/U.S. Dept of the Interior

Snímek, který pořídil Travis Roe, úplnou náhodou nevyfotíte. Vhodné místo, správný čas závěrky, kvalitní fotoaparát a trocha štěstí - to je ta správná kombinace.

Článek

Fotografii pořídil Roe koncem loňského roku na jih od řeky, která kaňon dělí (South Rim), a přihlásil ji do fotografické soutěže. V tomto týdnu ji pak na svém Twitteru zveřejnilo Ministerstvo vnitra Spojených států amerických.

Grand Canyon měří 446 kilometrů na délku a je až 29 kilometrů široký. V některých místech pak dosahuje hloubky až 1800 metrů. Každoročně sem zavítají statisíce lidí, někteří jen na jednodenní výlet, jiní i na několikadenní treky.

Po tisíce let byl Grand Canyon domovem domorodých obyvatel Severní Ameriky, kteří zde měli postavená obydlí a obývali i mnoho jeskyní. Dodnes je pro mnoho z nich Grand Canyon svatým místem.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž vyfotil blesk, který jej málem zabil

Australan Luke Wormald byl během silné bouře uvězněn u pláže pod malým přístřeškem a rozhodl se zkrátit si krušné chvíle aspoň focením blesků. Zachytil přitom...

Výběr článků

Načítám