Hlavní obsah

Z ikonického terminálu letiště JFK je luxusní hotel

Novinky, tcs

Budova TWA na newyorském Mezinárodním letišti Johna F. Kennedyho pochází z přelomu 50. a 60. let a je považována za architektonický skvost. I když už 18 let neslouží svému účelu, část z ní zůstane zachována i nadále. Bude fungovat jako luxusní hotel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Historický terminál Letiště JFK v New Yorku se proměnil v luxusní hotelVideo: AP

 
Článek

Budova terminálu TWA (Trans World Airlines) byla navržena v roce 1956. Finský architekt Eero Saarinen, který soutěž na vytvoření terminálu vyhrál, si zřejmě nepředstavoval, že z jeho díla bude jednou luxusní hotel. Přesně to se však stalo. V roce 2001 byl terminál uzavřen, některé jeho části pak byly zbourány, aby uvolnily místo dalším budovám.

Centrální část ale zůstala. Plány na vznik hotelu či restaurace vznikly už v roce 2001, nakonec však byl realizován až plán společnosti Jet Blue Airways a jejího obchodního partnera z roku 2015. Stavět se začalo v roce 2016 a letos v květnu byl hotel slavnostně otevřen. Celý projekt stál 268 milionů dolarů (6 miliard korun).

Majitelé hotelu doufají, že cestující přivábí zejména fakt, že se hotel nachází v areálu letiště. Doposud bylo v okolí k dispozici pouze levné ubytování a cestující toužící po lepším museli absolvovat úmornou cestu do velkoměsta.

Jedna noc stojí od 250 dolarů (zhruba 5670 korun) výše. Vzhledem k umístění na letišti je ale možné si objednat pokoj třeba pouze na den nebo jen pár hodin a pohodlně si odpočinout při přestupu mezi lety. Hotel má k těmto účelům připraveno 512 pokojů, všechny jsou samozřejmě vybaveny speciálními protihlukovými okny. Pro hosty je v něm mimo jiné připraveno šest restaurací a osm barů.

Reklama

Výběr článků

Načítám