Hlavní obsah

Výletní plavba za miliony korun se vyprodala během jediného dne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jediný den stačil na to, aby se kompletně vyprodala luxusní výletní plavba společnosti Silversea Cruises. Trvat má 139 dní, přičemž pasažéři zavítají do 34 zemí. Takový zážitek má samozřejmě i vysokou cenovku, nejlevnější lístky vyšly na 104 tisíc australských dolarů (1,76 milionu korun) na osobu.

Foto: Profimedia.cz

Při plavbě zavítají cestující do desítek destinací.

Článek

Výletní loď vypluje ze Sydney sice až v lednu 2023, hlad po cestování je ale evidentně velký už nyní. Server Independent poznamenává, že jde o jednu z nejrychleji se prodávajících plaveb společnosti. A to nejlepší kajuty vyjdou na astronomických 388 tisíc australských dolarů, což je přes 6,5 milionu korun.

„Tento triumf nám ukazuje, jak silná je poptávka na trhu, zejména ze strany zámožných a sofistikovaných cestujících,“ nechal se slyšet šéf společnosti Silversea Cruises Roberto Martinoli.

Popluje i po Amazonce

Po opuštění Sydney se má plavidlo Silver Shadow vypravit do zmíněných 34 zemí, kotvit bude celkem v 66 destinacích v Pacifiku, Asii, Africe, Jižní Americe a Karibiku. Cestu ukončí ve Fort Lauderdale na Floridě po téměř 20 týdnech na moři.

Loď nepatří k těm největším, pojme na 388 cestujících a 302 členů posádky, díky čemuž bude moci vyplout i na řeku Amazonku. Plavba se má soustředit kolem kultury a umění, pasažéři se proto mohou těšit například na lokální hudební, divadelní či taneční vystoupení.

V poslední době jde o druhou nákladnou výletní plavbu, která se vyprodala takto rychle. Naposledy to byla v únoru cesta společnosti Oceania Cruises. Její 180denní putování přitom vyšlo na 38 tisíc liber, tedy více než 1,1 milionu korun.

Půlroční výletní plavba za 1,1 milionu korun se vyprodala během jediného dne

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám